Ο εισαγγελέας διαφθοράς θα ξέρει πιο πολλά για σένα από ότι η ίδια σου η μάνα!!!!

0
3
Ο εισαγγελέας διαφθοράς θα ξέρει πιο πολλά για σένα από ότι η ίδια σου η μάνα

​Με σειρά τροπολογιών που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης (δεν έχουν ψηφιστεί ακόμα):

Ενισχύεται ο θεσμός του εισαγγελέα διαφθοράς. Πλέον ο εισαγγελέας, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του ελεγχόμενου χωρίς να περιορίζεται από τις διατάξεις της νομοθεσίας περί απορρήτου (φορολογικού, τραπεζικού, χρηματιστηριακού κλπ). Επίσης το τμήμα της εισαγγελίας διαφθοράς θα αποκτήσει διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι θα μπορούν να λειτουργούν ως ανακριτικοί υπάλληλοι. 

Αλλάζει το καθεστώς δημοσιοποίησης των στοιχείων κατηγορουμένων. Στις διατάξεις που επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων προστίθενται και οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία και εγκληματική οργάνωση (187 και 187Α ΠΚ). Μάλιστα η άρση θα ισχύει άμεσα (με τη δίωξη) και θα επικυρώνεται εντός 24 ωρών από εισαγγελέα εφετών. Σε περίπτωση που δεν επικυρωθεί, ακυρώνεται.

Μειώνονται τα μέλη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας από 25 σε 17.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες (εγκρίσεις ρυμοτομικού σχεδίου για υπό κατασκευή σωφρονιστικά καταστήματα) για την κατασκευή νέων φυλακών. Επίσης προτείνεται η αλλαγή του πολεοδομικού σχεδίου των δικαστηρίων στην Ευελπίδων, ώστε να κατασκευαστεί νέο κτίριο με 20 επιπλέον δικαστικές αίθουσες, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης.

Συγχωνεύονται υποθηκοφυλακεία.