.Μητσοτάκης: «Ο θάνατος καλοδεχούμενος αν με βρει όρθιο και δυνατό»

0
3
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης Ο θάνατος καλοδεχούμενος αν με βρει όρθιο και δυνατό

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μηστοτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», στο MEGA μίλησε για όλα τα μυστικά μακροζωίας τους ενώ αποκάλυψε τις διατροφικές του συνήθειες…

όσπρια, φρούτα, χόρτα, πολύ λάδι, πολύ μέλι, ψωμί ολικής αλέσεως ζυμωμένο στο σπίτι, κρασί και τσικουδιά.

«Ότι υπάρχει στον κόσμο το έχω πιει και όλα τα καλά πράγματα τα έχω φάει», αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Μηστοτάκης αν και τόνισε πως σε όλα τα πράγματα πρέπει να τηρείται το μέτρο.
«Το πρωί παίρνω μια κουταλιά μέλι με ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια πίνω χυμό από πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, καμιά φορά μανταρίνι και μετά δημητριακά. Κύριο γεύμα μου είναι το μεσημεριανό. Το βράδυ τρώω ελαφρά. Κάθε Δευτέρα παραγγέλνω τη φασολάδα μου».

 

«Αν στέκομαι όρθιος και κρατώ τις πνευματικές μου δυνάμεις, οφείλεται στην κράση μου, στο DNA, αλλά και στον τρόπο που έζησα μια πολυτάραχη ζωή» δήλωσε στην εκπομπή του Mega.

«Ο άνθρωπος πρέπει να γυμνάζεται, να περπατά, έστω και λίγο, μέσα στο σπίτι» επισημαίνει ο Κων. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος όχι μόνο περπατά, αλλά τρώει και πολλά ωμά λαχανικά και κυρίως αγκινάρα, η οποία «κάνει καλό μεζέ για τσικουδιά και κρασί» όπως λέει.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, αποφεύγει το τσιγάρο, δεν καπνίζει συστηματικά και προσπαθεί να το ελέγχει. Θεωρεί πάντως το κάπνισμα μια ιδιαίτερα βλαβερή και επικίνδυνη συνήθεια και δεν το συνιστά, γιατί πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να το κοντρολάρεις.

Επισημαίνει ακόμη, ότι είναι ζωτικής σημασίας να κάνει κανείς προληπτικούς ελέγχους (τσεκ-απ) και να μην φοβάσαι τους γιατρούς, ενώ θεωρεί ελιξίριο ζωής το χαμόγελο.

«Αγαπώ την ζωή, καθώς και τις μικρές χαρές της ζωής, τις οποίες συνήθως περιφρονούμε» τονίζει.
Όσο για τον θάνατο; «Είναι καλοδεχούμενος» απαντά, αλλά προσθέτει: «Αρκεί να με βρει όρθιο και δυνατό. Το μόνο που δεν θέλω είναι να είμαι σακάτης».