Βουλγάρα Ρομά για Μαρία: «Αν είναι δική μας τη θέλω πίσω»

1
2
Βουλγάρα Ρομά για Μαρία Αν είναι δική μας τη θέλω πίσω

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα την προηγούμενη εβδομάδα. Στα χέρια των βουλγαρικών αρχών βρίσκεται ένα ζευγάρι Ρομά που παραδέχθηκε ότι το 2009 άφησε στη χώρα μας ένα από τα παιδιά της. Με το «σταγονόμετρο» οι πληροφορίες από τη Βουλγαρία, ωστόσο έγινε γνωστό ότι η γυναίκα έδωσε δείγμα DNA, το οποίο θα συγκριθεί με αυτό της Μαρίας, έτσι ώστε να διαλευκαθεί η υπόθεση.

Η Σάσκα Ρούσεβα και ο άνδρας της Ατανάς Ρούσεφ ανακρίθηκαν από τους αστυνομικούς στην πόλη Γκούρκοβο της Βουλγαρίας. Η ίδια η γυναίκα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, παραδέχθηκε ότι έχει δώσει ένα κοριτσάκι της στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιη πως αυτό είναι η μικρή Μαρία. «Δεν ξέρω αν είναι δική μας», είπε επί λέξει η Βουλγάρα Ρομά, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πάρει χρήματα. «Η κόρη μου είχε φύγει για να παντρευτεί και τα παιδιά είχαν μείνει στον δρόμο χωρίς κανέναν να τα προσέχει. Τότε η γυναίκα μου είπε “δώστην μου, θα την φροντίζω εγώ. Μπορείς να έρθεις να την πάρεις όποτε θέλεις”. Αλλά γέννησα άλλα δύο παιδιά και δεν πήγα. Δεν πήρα λεφτά».

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι κατά την ανάκρισή της – σύμφωνα με όσα δήλωσε Βούλγαρος αξιωματούχος – η γυναίκα αναγνώρισε τους δήθεν γονείς της Μαρίας, οι οποίοι έχουν ήδη προφυλακιστεί. Επίσης, η κόρη της είπε ότι αναγνώρισε την Μαρία από την τηλεόραση, τονίζοντας ότι είναι αδερφή της και ότι ζει στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της γυναίκας που έχει συλληφθεί για το ότι δεν πήρε χρήματα για να δώσει το κορίτσι, οι γείτονες του ζευγαριού υποστηρίζουν ότι πούλησαν το παιδί για 250 ευρώ… Το ζευγάρι ζει μαζί με τα άλλα δέκα παιδιά του σε καταυλισμό και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πολλά από αυτά είναι ανοικτόχρωμα και ξανθά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Σάσκα Ρούσεβα το 2009 βρέθηκε στην Ελλάδα και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στο νοσοκομείο της Λαμίας, από όπου και έφυγε κρυφά, αφού δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την γέννα. Το Lamiastar δημοσίευσε ληξιαρχική πράξη γέννησης ενός κοριτσιού, στην οποία η μητέρα είναι η Σάσα Ρούσεβα. Το παιδί αναγράφεται ότι γεννήθηκε στις 31 Ιανουάρίου του 2009.

Από τις ειδαγγελικές αρχές της Βουλγαρίας έχει διαταχθεί να αρχίσει προανάκριση για συμμετοχή της φερόμενης ως μητέρας της μικρής Μαρίας σε εμπορία βρεφών. Για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες ενώ η εισαγγελία διεξάγει έρευνες αναφορικά με τα ταξίδια της στην Ελλάδα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

newest oldest most voted
Notify of
jin
Guest
jin

αν, που να θυμάσαι τώρα;;;