Λάκης Γαβαλάς: «Είχα φλερτ παντός τύπου μέσα στη φυλακή»

1
1
Λάκης Γαβαλάς  Είχα φλερτ παντός τύπου μέσα στη φυλακή

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού, τον επισκέφτηκαν γνωστά πρόσωπα των media. «Ήρθε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, η Τζένη Μπαλατσινού και ο Γιώργος Μαζωνάκης. Μετά έκανα ένα stop. Δεν άφησα πολλούς να θεωρήσουν πως μπορούν να έρθουν να με δουν. Ξέρω, όμως, πως κάποιοι κολλητοί μου φίλοι δεν χειρίστηκαν καλά το θέμα. Η επικοινωνία δεν είναι μόνο όταν έρχεται κάποιος να σε δει στη φυλακή. Μπορεί να γίνει και με ένα έξυπνο βιβλίο. Ένας κρατούμενος, που είχε σκοτώσει τον εραστή του, μου έκανε δώρο το βιβλίο Δυο Αγόρια Ερωτευμένα, το οποίο, αν το διαβάσεις, είναι συγκλονιστικό. Είμαι ένα ιδιαίτερο άτομο και αυτό φάνηκε, διότι άντεξα τη φυλακή μόνος, με τέσσερα-πέντε άτομα τριγύρω. Δεκατέσσερις μήνες δεν πήρα ούτε μια ασπιρίνη» εξομολογείται στο People.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως διακόσμησε το κελί του, ενώ παράλληλα το έκανε λιγότερο άθλιο απ’ ό,τι ήταν. «Καταρχήν, έφερα δύο σφουγγαρίστρες με όλα τους τα εξαρτήματα, αλλά και μια νάιλον κουρτίνα που την έβαλα στην ντουζιέρα του κελιού σαν διαχωριστικό. Είχα αρωματικά χώρου, αλλά και δύο πατάκια. Έβγαλα, όμως, και τρία τραπέζια που ήταν περιττά. Όποιος ήθελε να κάνει μια μεγάλη τιμωρία σε μένα, το κατάφερε. Η τιμωρία έγινε και ήταν πολλαπλή. Αν καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, το μυαλό μουδιάζει. Στη φυλακή δεν πίναμε αλκοόλ και έπρεπε να κάνω μεγάλη αυτοσυγκέντρωση ώστε να αποκοιμίζω το μυαλό μου. Ένα μυαλό που το χρησιμοποιούσα πάντα για δραστηριότητες. Έπρεπε να δώσεις σημασία σε κάποιους ανθρώπους, προκειμένου να μην ασχολούνται αρνητικά μαζί σου. Αν κάποιος ασχοληθεί αρνητικά μαζί σου, μπορεί να σε σκοτώσει χωρίς να το πάρεις είδηση».

Τελικά, τι ήταν αυτό που του έμαθε η φυλακή; «Η φυλακή μού έμαθε να μιλάω περισσότερο, να ζαλίζονται οι άλλοι και να μην προλαβαίνουν να αντιδρούν». Σε ένα κλειστό και σκληρό χώρο, όπως εκείνον της φυλακής, υπήρχαν διακρίσεις; «Βέβαια υπήρχαν, αλλά ποιος τους έδινε σημασία; Λένε πως όσο πιο μαφιόζος είσαι στη φυλακή τόσο καλύτερα περνάς. Εγώ απείχα. Δεν μιλούσα με πολλούς. Μου έκαναν, όμως, κρούσεις. Είχα φλερτ παντός τύπου. Είτε κυριαρχίας είτε κανονικά φλερτ. Δεν ενέδωσα ποτέ. Μετά από τους πρώτους τρεις μήνες εγκλεισμού, που ήταν πολύ σκληροί, θεώρησα ότι είμαι σε ένα σεξ και είχα να κάνω με ένα σεξ. Σαν να είμαι σε μια φωτογράφιση ή ένα γύρισμα. Υποδυόμουν ένα ρόλο τύπου Prison Break».

newest oldest most voted
Notify of
μια
Guest
μια

θα ειναι ο πρωτος που θα φυγει