Βούτσης: παρακινδυνευμένο να θεωρείται «προβοκάτσια» η επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

0
1
Νίκος Βούτσης παρακινδυνευμένο να θεωρείται προβοκάτσια η επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Αποστάσεις πήρε από τη θεωρία της «προβοκάτσιας» για τη δολοφονική επίθεση  κατά  μελών της Χρυσής Αυγής  στο Νέο Ηράκλειο, ο  γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης,   σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό  «Κόκκινο 105,5»,

Ο κ. Βούτσης παραδέχθηκε ότι  η επίθεση μπορεί να λειτουργεί «προβοκατόρικα», αλλά πρόσθεσε ότι «το αν είναι προβοκάτσια, δηλαδή αν είναι σχεδιασμένο να γίνει κάτι τέτοιο από κάποιες υπηρεσίες, από κάποιους προβοκάτορες του ίδιου χώρου ή οτιδήποτε άλλο είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο για να το υπαινίσσεται κάποιος, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται τίποτα».

Για τον ίδιο λόγο ανέφερε  ότι « δεν χρειάζονται εικοτολογίες, ούτε χρειάζεται και μια εμμονή που υπήρχε από πλευρές της Aριστεράς και στο παρελθόν. Είναι πολύ σύνθετα τα πράγματα για να έχει κανείς μονοσήμαντες απόψεις», πρόσθεσε.

Σχετικά με το εάν αναθερμαίνεται με αυτόν τον τρόπο η θεωρία των δύο άκρων από στελέχη «της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ», ο   γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:  

«Πιστεύω όμως ότι αυτά καθαυτά τα γεγονότα ξέρετε όταν συμβαίνουν κι έχουν μια τραγική μια δραματική κλίμακα που υπερβαίνει τη συγκυρία, τους τακτικούς πολιτικούς ελιγμούς κ.λπ., πολλές φορές λειτουργούν καθαρτήρια σε σχέση με τις γραμμές και τις στρατηγικές. Δηλαδή μπορεί να δεις, ενώ εκ πρώτης όψεως αυτή η θεωρία που κάποιοι θα προσπαθήσουν να πλασαριστεί ξανά σαν βασική στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης, παρόλα αυτά να μην συμβαίνει. Διότι το καθαυτό γεγονός υπερβαίνει την τακτική του διαχείριση»