Σε τρία μέτωπα οι έρευνες για την εκτέλεση δύο μελών της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο

0
1
Σε τρία μέτωπα οι έρευνες για την εκτέλεση δύο μελών της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο

«Καθαρό» το όπλο της επίθεσης – Καρέ-καρέ εξετάζεται το βίντεο από την κάμερα στα γραφεία της ΧΑ – Κλεμμένη μηχανή στο Ρέμα Χελιδονούς είναι πιθανότατα αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες – «Κλειδί» η μαρτυρία τέταρτου μέλους της ΧΑ, που κατάφερε να διαφύγει – Επίσκεψη Δένδια στη ΓΑΔΑ

Ένα βίντεο που κατέγραψε καρέ – καρέ την επίθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής και αναλύεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. 

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες στο βίντεο (από την κάμερα ασφαλείας των γραφείων της XA) απεικονίζεται η σκηνή της διπλής δολοφονίας, όμως εκεί που επικεντρώνονται οι ειδικοί αναλυτές, είναι στην εικόνα του εκτελεστή. 

Και αυτό γιατί προσπαθούν, με βάση το συγκεκριμένο καρέ, να συγκρίνουν το σωματότυπο με υπόπτους από το χώρο των ένοπλων οργανώσεων.

Ο δεύτερος άξονας ερευνών είναι ο εντοπισμός της μοτοσικλέτας που  χρησιμοποίησαν οι δράστες, αλλά και η αποκρυπτογράφηση του δρομολογίου διαφυγής. 

Σ’ αυτό το κομμάτι οι πληροφορίες λένε πως οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη της μηχανής (η οποία εκλάπη την Τετάρτη), αλλά όχι τη μοτοσικλέτα. 

Στο μικροσκόπιο έχει μπει μια μηχανή που βρέθηκε μερικά χιλιόμετρα μακριά (στην περιοχή της Μεταμόρφωσης), ωστόσο δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, είναι πιθανότατα αυτή που βρέθηκε νωρίτερα το Σάββατο στο Ρέμα Χελιδονούς, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, και είναι κλεμμένη από τον Ιούνιο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι περί τις 20:30 του βράδυ του Σαββάτου μετέβη στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Από τον αριθμό του πλαισίου προκύπτει ότι η πινακίδα κυκλοφορίας, η οποία έχει αφαιρεθεί, περιέχει εξάρια.

Στο τρίτο επίπεδο, οι έρευνες επικεντρώνονται στην αναζήτηση αυτοπτών μαρτύρων. Ιδιαίτερη βαρύτητα για την Αντιτρομοκρατική έχει η κατάθεση που θα δώσει το τέταρτο μέλος της ΧΑ που ήταν μαζί με τους δυο νεκρούς και τον ένα σοβαρά τραυματία έξω από  τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, αλλά κατάφερε να γλιτώσει. 

Μάλιστα, τον πυροβόλησαν δύο φορές, χωρίς να το πετύχουν. Ο νεαρός άνδρας δεν είναι σε θέση να καταθέσει, καθώς είναι σε κατάσταση σοκ. Μέχρι στιγμής, έχουν μιλήσει με αστυνομικούς περισσότεροι από 30 αυτόπτες μάρτυρες.