Είδηση-τιμωρία: Πρεμιέρα αύριο για το «Χωρίς συνταγή»

0
0
Είδησητιμωρία Πρεμιέρα αύριο για το Χωρίς συνταγή

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στην Ελλάδα και μας μεταφέρει τις ομορφιές και τις γεύσεις της, «Χωρίς Συνταγή».

 

Με φόντο πανέμορφα τοπία ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μάς συστήνει ανθρώπους κάθε ηλικίας που έχουν αφιερωθεί στην ελληνική γη, την καλλιέργεια και εκμετάλλευσή της. Ο Δημήτρης αναζητά αυθεντικές γεύσεις. Παρουσιάζει τα προϊόντα του κάθε μέρους που επισκέπτεται και αποκαλύπτει τις μεθόδους παραγωγής τους.

Συνδυάζει την παράδοση με την δημιουργικότητα. Μοιράζεται μαζί μας τρόπους μαγειρέματος απόλυτα συνδεδεμένους με τις παραδόσεις της κάθε περιοχής και δημιουργεί νέες συνταγές βασισμένες στις πρώτες ύλες του κάθε τόπου.

Στην πρώτη εκπομπή που θα μεταδοθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 19:00, o Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στην λίμνη Κερκίνη.

Η ξενάγηση στον εντυπωσιακό υδροβιότοπο ξεκινά με την βοήθεια ενός οικοπεριηγητή της περιοχής με ένα παραδοσιακό καΐκι, την πλάβα. Αργότερα, ετοιμάζουν μαζί κους- κους με γάλα, λουκάνικο και καβουρμά από βουβάλι, σε ένα μαγευτικό τοπίο, έξω στην ύπαιθρο.

Σε ένα χωριό στους πρόποδες του βουνού καλυμμένο από πλατάνια, ο Δημήτρης επισκέπτεται μια πεστροφο-ταβέρνα. Ο ιδιοκτήτης τον ξεναγεί στο εκτροφείο που διατηρεί στο πίσω μέρος της και μιλά για την εκτροφή της πέστροφας και τη ζωή στο βουνό. Μαζί μαγειρεύουν πέστροφα.

Ένα κοπάδι με νεροβούβαλα στις όχθες της λίμνης αποτελεί μοναδικό θέαμα. Ο Τρύφωνας, ένας νεαρός βοσκός με σπουδές στη γεωπονική, περιγράφει την καθημερινότητά του και μας δίνει πληροφορίες για αυτό το ξεχωριστό είδος βουβαλιών και τις ανάγκες εκτροφής του.

Ο Δημήτρης επισκέπτεται μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας βουβαλίσιου και άλλων κρεάτων. Ο παραγωγός της μονάδας μιλά για τις δυσκολίες που συνάντησε στο ξεκίνημα του και δείχνει πως παρασκευάζονται τα παραδοσιακά και ιδιαίτερα νόστιμα λουκάνικα, μπιφτέκια και καβουρμάς, από το κρέας των βουβαλιών.