Έλενα Ακρίτα: «Έχω γραμμένη την τηλεόραση και εκείνη εμένα»

0
2
Τακτική ΕΡΤ και στους Δήμους Έρχονται ξαφνικά λουκέτα και απολύσεις

Τακτική ΕΡΤ και στους Δήμους ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, με τις εξελίξεις να προμηνύονται τουλάχιστον… καταιγιστικές.

Όπως ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Σκάι, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος «μόνο από τον κύριο κορμό των ΟΤΑ δεν θα υπάρξουν απολύσεις» καθώς η κινητικότητα φαίνεται εκεί να λειτουργεί και δεν θα υπάρξουν άνθρωποι που θα χάσουν τη θέση τους. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Δεν μπορούμε να πάμε σε απολύσεις. Για να πάμε σε απολύσεις, θα πάμε σε καταργήσεις οργανισμών» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για να προσθέσει: «Προτεραιότητά μας η ενδοδημοτική – ενδοπεριφερειακή «κινητικότητα», μέσα από την αξιολόγηση δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όμως, με την αξιολόγηση των δομών αυτών, θα ελεγχθεί προσεκτικά η λειτουργία των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και των Ανωνύμων Εταιριών Ο.Τ.Α., από τον οποίο έλεγχο δεν αποκλείεται η κατάργηση κάποιων από των προαναφερόμενων Φορέων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς να απολυθούν».

Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολο το εγχείρημα της κυβέρνησης αλλά εκτίμησε ότι θα προλάβει τις προθεσμία για τις απολύσεις έως το τέλος του 2013.