Συνεχίζεται το σαφάρι του ΣΔΟΕ: Χωρίς άδεια, ταμειακές αποδείξεις και ΙΚΑ πολλά καταστήματα

0
2
Συνεχίζεται το σαφάρι του ΣΔΟΕ Χωρίς άδεια ταμειακές αποδείξεις και ΙΚΑ πολλά καταστήματα

Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σχετίζεται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις της Αττικής.

Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν μεγάλο αριθμό ελέγχων στην Καλλιθέα, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, τη Νέα Ερυθραία, την Πετρούπολη και το Περιστέρι, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής, εργατικής και υγειονομικής νομοθεσίας ως ακολούθως:

  • Σε κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.
  • Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Ερυθραία, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση τριών (3) υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
  •  Σε ψητοπωλείο στο Κερατσίνι, μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης της ταμειακής μηχανής.
  •  Σε ψητοπωλείο στη Νίκαια, μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
  •  Σε επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή ποτών, στο Κερατσίνι, δεν επεδείχθη κατά τον έλεγχο το Ε.Β.Κ.Ν.Π., ενώ στο χώρο βρέθηκαν να εργάζονται δεκαεφτά γυναίκες ως σερβιτόρες και ένας άντρας ως DJ.

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ και ΣΕΠΕ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν όλο  24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.