Νηστικοί 8.000 μαθητές

2
5
Νηστικοί 8000 μαθητές

Πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης αποτυπώνεται σε νούμερα αυτό που κάποιοι κατά καιρούς έχουν αποκαλέσει φθηνή προπαγάνδα: οι νηστικοί μαθητές. Τα παιδιά που πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι. Τα παιδιά που οι γονείς τους δεν είχαν να τους δώσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί!

Το 60% 16 χιλιάδων οικογενειών – συνολικά 32.358 μαθητές – αντιμετωπίσαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα κατά το έτος 2012.

Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής». Απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, και φέτος είναι η δεύτερη σχολική χρονιά που υλοποιείται σε 206 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αφορά καθημερινή διανομή μικρογευμάτων (πρωινό) σε 206 σχολεία όπου φοιτούν 32.358 μαθητές.

newest oldest most voted
Notify of
βαρβάρα
Guest
βαρβάρα

πάντως στην περσινή σχολική χρονιά τα μικρογεύματα που μοίραζαν κατέληγαν στο πάτωμα ή στα σκουπίδια. Μένω κοντά σε δημοτικό σχολείο και τα πετούσαν, ειχαν μαζευτεί και τα αδέσποτα σκυλιά και γάτες της περιοχής

winx
Guest
winx

Λαμόγια, κεραταδες.Η πείνα των δυστυχων παιδιών να σας πνίξει.Τρελαίνομαι στην ιδέα των πεινασμένων παιδιών.όσοι είμαστε γονείς το νιώθουμε εσείς οι πολιτικοί τι σκατά γονείς ειστε@@@@@@@@@