Αγριεύουν τα πράγματα: 93.000 λογαριασμούς κατέσχεσε η εφορία και βγάζει στο σφυρί 56 σπίτια την ημέρα

4
2
Αγριεύουν τα πράγματα 93000 λογαριασμούς κατέσχεσε η εφορία και βγάζει στο σφυρί 56 σπίτια την ημέρα

Τα χρέη στο δημόσιο φέρνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων. Από τις αρχές τους χρόνου χιλιάδες είναι οι οφειλέτες, ακόμη και μικρών ποσών, που είδαν το λογαριασμό τους στην τράπεζα και δεν πίστευαν στα μάτια τους, ενώ και οι πλειστηριασμοί ακινήτων πολλαπλασιάστηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ημερησία από την αρχή του χρόνου ως το τέλος του Οκτωβρίου η εφορία άνοιξε και πήρε χρήματα από 93.330 λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, ενώ στο «σφυρί» έβγαζε 56 σπίτια την ημέρα!

Μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό 1.553 κατοικίες και οικόπεδα και 14.197 ακίνητα συνολικά στο δεκάμηνο του έτους. Σε σχέση με το περσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2013 οι πλειστηριασμοί ακινήτων σημειώνουν αύξηση κατά 26,3% αφού πέρυσι η εφορία έβγαλε σε δημοπρασία 11.240 ακίνητα συνολικά.

«Έκρηξη» σημειώνουν και οι κατασχέσεις σε χέρια τρίτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους πρώτους δέκα μήνες του 2013 αυτές διπλασιάστηκαν φθάνοντας τις 11.883 τον Οκτώβριο από 5.592 τον Ιανουάριο.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 οι φορολογικές αρχές άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος 22.613 οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι μαζί με αυτούς για τους οποίους ασκήθηκαν κατασχέσεις φθάνουν τους 156.758. Τα ποσά από τα ληξιπρόθεσμα χρέη που μπήκαν στα ταμεία έφθασαν το 1,5 δισ. ευρώ.

newest oldest most voted
Notify of
ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ
Guest
ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ.

Καλα μας κανουν
Guest
Καλα μας κανουν

Κι ακομα ο κοσμος δεν αντιδραει? Τους παιρνει τα σπιτια και ακομα τους ψηφιζουν? Και εις ανωτερα. Καλα να παθουμε.Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας

Πολλά γέλια
Guest
Πολλά γέλια

Είναι που δήθεν προστατεύουν την πρώτη κατοικία.

Βρέξει χιονίσει
Guest
Βρέξει χιονίσει

Ο πιο πολύς κόσμος είναι τόσο ηλίθιος που ό,τι και να τους κάνουν θα συνεχίσουν να ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Βοήθειά τους.