Σάλος για σύμβαση ντροπής: καθιερώνει πληρωμή μισθών με… τρεις μήνες καθυστέρηση

5
3
Σάλος για σύμβαση ντροπής καθιερώνει πληρωμή μισθών με… τρεις μήνες καθυστέρηση

Σάλο προκάλεσε η «σύμβαση ντροπής» που υπέγραψε  εταιρία security  με τους εργαζόμενους, η οποία προέβλεπε ότι ο μισθός θα καταβαλλόταν με 3 μήνες καθυστέρηση.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε πάντως  η εταιρία security  απέσυρε  τη σχετική παράγραφο από τη σύμβαση.  Ο κ. Θ. Βασιλόπουλος, Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ.   μπροστά στη κάμερα του ΣΤΑΡ και στην Κ. Παναγοπούλου, έδειξε το ντοκουμέντο, ενώ δήλωσε  για  τη συγκεκριμένη σύμβαση:

«Μία τερατογένεση είναι αυτή εδώ (η σύμβαση). Είναι μία επιχειρησιακή σύμβαση που ο εργοδότης μαζί με τους εργαζόμενους συμφώνησαν ότι ο εργαζόμενος θα πληρώνεται τρεις μήνες μετά. Μία κατάφορη καραμπινάτη παρανομία κι όμως τη δέχτηκε το υπουργείο Εργασίας και πήρε πράξη κατάθεσης. Κι ακόμα, αυτή η σύμβαση καταργεί και το πενθήμερο λέει ότι ο εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει εξαήμερο. Επιτρέπεται με βάση τον μνημονιακό νόμο οι επιχειρησιακές συμβάσεις να περιλαμβάνουν οτιδήποτε αρκεί να έχει συμφωνήσει ο εργοδότης με τον εργαζόμενο; Όχι,  γιατί υπάρχει το Εργατικό Δίκαιο».

«Τα της μηνιαίας καταβολής είναι ρυθμισμένα σαφώς. Δεν μπορεί να γίνεται διαφορετική συμφωνία επ αυτού» δήλωσε πάντως στο ΣΤΑΡ  o υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου.  

Σοκ προκαλούν πάντως τα στοιχεία σύμφωνα  με τα οποία 150.000 από τους 500.000 εργαζόμενους παραμένουν  απλήρωτοι από 2 έως…  15 μήνες!

Τόσο εργαζόμενοι όσο και επιχειρηματίες δηλώνουν στην κάμερα του ΣΤΑΡ ότι λόγω της οικονομικής κρίσης είναι δύσκολη η έγκαιρη  καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους.    

Την ίδια ώρα, το ηλεκτρονικό σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας δείχνει ότι 6 στις 10 προσλήψεις τον Οκτώβριο αφορούσαν ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, από τις νέες προσλήψεις το 12,5% ήταν με συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, το 44,5% με συμβάσεις μερικής και μόνο το 43% με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

newest oldest most voted
Notify of
εε
Guest
εε

καλα τωρα το πηρατε χαμπαρι?ατυπα συμβαινει για πανω απο δυο χρονια ,απλως αυτη η εταιρια το ηθελε κι επισημα και με τη βουλα δλδ.

ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε!
Guest
ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε!

μα..καλα..γιατι απορειτε?

Ζωη
Guest
Ζωη

Παρακαλουνται οι πελατες τους να πληρωνουν με 3 μηνες καθυστερηση επισης,

Στο διάολο να πανε
Guest
Στο διάολο να πανε

Ετσι, στο τέλος θα δουλεύουν όσοι -λίγοι δουλεύουν ακόμα τζάμπα @@@ Τζάμπα κ οτι προαιρείται το αφεντικό .Α ρε κατάντια , κεκτημένα δεκάδων χρόνων χάθηκαν μεσα σε 2-3 χρόνια

...
Guest
...

στο τελος θα πληρωνουμε για να δουλευουμε…Δωσε πονο Αντωνακη…