Ξανά στο εδώλιο ο Παπαγεωργόπουλος

0
4
Ξανά στο εδώλιο ο  Παπαγεωργόπουλος

Για το οικονομικό σκάνδαλο της «Παγίας»

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, θα βρεθεί σήμερα ο πρώην δημάρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για το οικονομικό σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» που βαρύνει τη δική του διοίκηση στον κεντρικό δήμο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση των 18 εκατ. μαζί με τον άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, που επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση, καθώς επίσης τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και δώδεκα υπαλλήλους του δήμου.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση, είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Η υπόθεση της «Παγίας» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων.

Το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σ’ αυτό το ταμείο ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό, που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκταμιεύτηκε με παράνομο και αδιαφανή τρόπο με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του δήμου Θεσσαλονίκης. Ενδέχεται να μην προλάβει το δικαστήριο να κάνει τη δίκη, καθώς αυτή έχει πάρει στο πινάκιο του Κακουργιοδικείου τον αριθμό 33 και μπορεί να αναβληθεί λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Να σημειωθεί ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την υπεξαίρεση «μαμούθ», έπειτα από πρόσφατη αναβολή, έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.