Τεράστια υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστή διευθυντή του ΣΔΟΕ

0
3
Τεράστια υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστή διευθυντή του ΣΔΟΕ

Ανακρίνονται οι συλλήφθεντες στην τεράστια υπόθεση διαφθοράς, που αποκαλύφθηκε στο ΣΔΟΕ με πρωταγωνιστή υψηλόβαθμο τμηματάρχη.

Όπως σας είχαμε πει την Πέμπτη συνελήφθησαν για εκβίαση μιας ιδιοκτήτριας εταιρίας πολύτιμων μετάλλων  δύο δικηγόροι, ένας τμηματάρχης του Σ.Δ.Ο.Ε., ένας αστυνομικός καθώς και ένας ιδιώτης, που ενεργούσε ως ενδιάμεσο πρόσωπο.

Απαιτήθηκαν εκβιαστικά από την επιχειρηματία αρχικά 500.000 ευρώ και τελικά 400.000 ευρώ, προκειμένου να «τακτοποιηθεί» έλεγχος που διενεργήθηκε στην επιχείρησή της από το Σ.Δ.Ο.Ε. !

Τα χρήματα, που είχαν τελικό αποδεκτή τον Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε., προσημειώθηκαν και παραδόθηκαν από την επιχειρηματία σε έναν από τους συλληφθέντες δικηγόρους.

Πώς ξεκίνησαν όλα σύμφωνα με την επιχειρηματία – θύμα

Η επιχειρηματίας θύμα κατήγγειλε ότι μετά τη διενέργεια του ελέγχου, ο 50χρονος συλληφθείς δικηγόρος της, πρότεινε στην ίδια να καταβάλλει χρηματικό ποσό ύψους 500.000 ευρώ, στον Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε και ενδεχομένως και σε άλλα άτομα, προκειμένου να «τακτοποιηθεί» το θέμα του ελέγχου!

Μεταξύ άλλων της είπε πώς σε περίπτωση που δεχόταν να καταβάλλει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, θα «έκλεινε» με θετικό τρόπο η εκκρεμότητα, θα εξασφαλιζόταν ο μη μελλοντικός έλεγχος της εταιρείας της και θα διασφαλίζονταν οι συναλλαγές της με άλλους επιχειρηματίες, σε περιπτώσεις αγοράς, τιμολόγησης, εισαγωγής – εξαγωγής χρυσού κλπ.

Στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν διάφορες συναντήσεις του 50χρονου δικηγόρου με τον συλληφθέντα ιδιώτη και τον επίσης συλληφθέντα 62χρονο δικηγόρο.

Καρέ – καρέ η σύλληψη των εκβιαστών

Την Πέμπτη το πρωί η επιχειρηματίας παρέλαβε στην επιχείρησή της, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, (400.000) ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ποσό που συμφωνήθηκε τελικά με τον 50χρονο δικηγόρο, για την παράνομη συναλλαγή.

Λίγο αργότερα, στην επιχείρηση μετέβη ο ανωτέρω δικηγόρος, συνοδευόμενος από τον Αρχιφύλακα, ο οποίος παρέμεινε εξωτερικά του χώρου, ενώ στην συνέχεια αποχώρησαν μαζί και κατευθύνθηκαν στο δικηγορικό του γραφείο.

Ο Αρχιφύλακας συνελήφθη κατά την έξοδό του από το δικηγορικό γραφείο, στο οποίο αμέσως μετά διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο 50χρονος δικηγόρος παρέδωσε στους αστυνομικούς τα προσημειωμένα χρήματα (των 400.000 ευρώ), τα οποία είχε τοποθετήσει στο εσωτερικό φωτοτυπικού μηχανήματος.

Από την εξέλιξη της έρευνας και σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο 38χρονος ιδιώτης θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσο – παρένθετο πρόσωπο, καθώς αυτός θα παραλάμβανε τα χρήματα από το 50χρονο δικηγόρο και θα τα παρέδιδε στον τελικό αποδέκτη, τον Τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε.