Λακωνία: Εμπορικό άνοιγμα στη Ρωσία

0
2
Λακωνία Εμπορικό άνοιγμα στη Ρωσία

Με στόχο την σύσφιξη των πολιτιστικών και των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς και τη διεξοδική συζήτηση πρακτικών θεμάτων, για την προώθηση των υψηλής ποιότητας λακωνικών αγροτικών προϊόντων στη μεγάλη ρωσική αγορά, επισκέφθηκε την Σπάρτη, ο πρέσβης της Ρωσίας στη Ελλάδα, Ευγένιος Γιουρκόφ.

Ο Ρώσος διπλωμάτης είχε συνομιλίες με τον δήμαρχο της πόλης, Σταύρο Αργειτάκο και παραγωγικούς φορείς της Λακωνίας, αποκομίζοντας θετικότατη άποψη για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Ο δήμαρχος Σπαρτιατών καλωσόρισε τον κ. Γιουρκόφ στη λακωνική πρωτεύουσα, παρουσίασε τα προϊόντα του τόπου και τα πλεονεκτήματά τους, ενώ επεσήμανε ότι για τις ομορφιές της περιοχής και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος θα ακολουθήσει άλλη συνάντηση.

Ο Σταύρος Αργειτάκος αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη αδελφοποίηση του Δήμου Σπάρτης και της Περιφέρειας Vladimir, σε επίπεδο εμπορικών συναλλαγών και τουρισμού, όπως αποφασίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού της Ρωσίας, Evgeniy Pisarevskiy και τον διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στη Μόσχα, Πολύκαρπο Ευσταθίου. 

Επίσης, ο δήμαρχος Σπάρτης τόνισε ότι η αναμενόμενη επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Σπάρτη την άνοιξη, είναι πολύ καλός οιωνός και παράγοντας για την ουσιαστική συνεργασία με τη Ρωσία. Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ρωσίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα τα λακωνικά αγροτικά προϊόντα θα είναι στα ράφια της Ρωσίας και πως η αδελφοποίηση με την Περιφέρεια Vladimir θα έχει και πρακτικό χαρακτήρα.

Ο Ρώσος διπλωμάτης συναντήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχιακού μεγάρου της πόλης με επιχειρηματίες της Λακωνίας και μίλησε για συνεργασία που βασίζεται σε βαθιές ιστορικές ρίζες και πρόσθεσε ότι, «πρέπει από κοινού να ξεπεράσουμε την παγκόσμια οικονομική κρίση», ενώ τόνισε ότι η Ρωσία είναι ο πρώτος εμπορικός συνέταιρος της Ελλάδας και ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες αύξησης των συναλλαγών, με δραστήριες πρωτοβουλίες. 

Θετικότατα ήταν τα σχόλια και οι εντυπώσεις των λακώνων επιχειρηματιών που θα συμμετέχουν σε έκθεση προϊόντων τον ερχόμενο Ιανουάριο .Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Πρέσβης της Ρωσίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με ξενάγηση στο εργοστάσιο επεξεργασίας εσπεριδοειδών «ΛΑΚΩΝΙΑ», του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυκλών.