Θεσσαλονίκη: Ένοχοι δύο γιατροί για το θάνατο βρέφους

0
1
Θεσσαλονίκη Ένοχοι δύο γιατροί για το θάνατο βρέφους

Ένοχοι για το θάνατο ενός βρέφους, ηλικίας 6 μηνών, πριν από οκτώ χρόνια κρίθηκαν δύο γιατροί από από το Δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν παιδίατρο, τότε επιμελητή Α’ του νοσοκομείου Έδεσσας, κι έναν ειδικό παθολόγο, τότε ειδικευόμενο στο ίδιο νοσοκομείο. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών (από 4 έτη που ήταν η πρωτόδικη ποινή) και στον δεύτερο ποινή φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών (από 2,5 έτη). Οι ποινές ανεστάλησαν επί 3ετία.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το άτυχο αγοράκι μεταφέρθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2006 από την μητέρα του στο νοσοκομείο της Έδεσσας, παρουσιάζοντας πρήξιμο στην κοιλιά που δεν υποχωρούσε, αποβολή αερίων, ενώ ήταν ιδιαίτερα ανήσυχο, κλαίγοντας συνεχώς. Είχαν προηγηθεί λίγες μέρες πριν κι άλλες επισκέψεις στο ίδιο νοσοκομείο με τους θεράποντες γιατρούς να χορηγούν στο άτυχο αγοράκι βρεφικό κλύσμα, το οποίο όμως δεν απέδωσε.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι δύο κατηγορούμενοι γιατροί δεν διέγνωσαν εγκαίρως την ασθένεια του βρέφους, που ήταν το μεγάκολο (διάταση), ώστε αυτή να αντιμετωπιστεί, με συνέπεια να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του, να διακομιστεί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπου τελικά εξέπνευσε.

Κατά τις απολογίες τους, οι δύο γιατροί αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια που τους καταλογίζεται.