Έστελναν ναρκωτικά στο εξωτερικό ως… οικοσυσκευές!

1
0
 Έστελναν ναρκωτικά στο εξωτερικό ως… οικοσυσκευές

Εξιχνιάσθηκε εγκληματική οργάνωση  από την  Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία εισήγαγε, διακινούσε και διέθετε στην Ελληνική επικράτεια και σε άλλες χώρες της Ευρώπης μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Τρείς αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 30 και 33 χρόνων,  συνελήφθησαν στην Παιανία, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, και παράβαση του Νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Μετά από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, αποκαλύφθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Μέρος των ποσοτήτων αυτών διακινούσε εντός της ελληνικής Επικράτειας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος, χρησιμοποιώντας φορτηγά και διάφορους τρόπους απόκρυψης, έστελνε σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Αρχικά εντοπίσθηκαν δύο μέλη της σπείρας, τα οποία τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εξακριβώθηκαν ο τόπος διαμονής τους καθώς και ο χώρος απόκρυψης των ναρκωτικών. Οι δύο αλλοδαποί διαπιστώθηκε ότι ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των ποσοτήτων κάνναβης που έφθαναν από την Αλβανία, καθώς και την επανασυσκευασία και απόκρυψη αυτών.

Συγκεκριμένα, συσκεύαζαν τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης σε αεροστεγείς συσκευασίες, τοποθετώντας μέσα σε αυτές ουσίες (καφέ, οδοντόπαστα) που δυσχεραίνουν την ανίχνευση τους, από αστυνομικούς σκύλους, σε περίπτωση ελέγχου.

Στη συνέχεια απέκρυπταν τις αεροστεγείς συσκευασίες με την κάνναβη μέσα σε έπιπλα (ντουλάπες, μπαούλα κ.λπ.) προκειμένου να μεταφερθούν στο εξωτερικό, ως οικοσκευή.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους διαμονής των μελών της σπείρας καθώς και στους χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζες) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 891.100 γραμμ.

Ένας (1) συσκευαστής αεροστεγούς φύλαξης.

Πλήθος κολλητικών ταινιών και νάιλον συσκευασιών.

Εννέα (9) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ.

Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

newest oldest most voted
Notify of
marianna1980
Guest
marianna1980

Διορθώστε τον τίτλο: το σωστό είναι “οικοσκευή”