«Παγώνουν» οι επιστροφές από το Δημόσιο για όσους έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές!

0
1
Παγώνουν οι επιστροφές από το Δημόσιο για όσους έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές

 «Πάγος» μπαίνει στις επιστροφές από το Δημόσιο εάν υπάρχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψαν ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γιώργος Μαυραγάννης. Με άλλα λόγια κανείς δεν θα μπορεί να εισπράξει αν προηγουμένως δεν εξοφλήσει το Δημόσιο.

 Όσοι δηλαδή έχετε λαμβάνειν μην το περιμένετε αν χρωστάτε στην εφορία η σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο.

Όπως δηλώνει στο δελτίο ειδήσεων του Σταρ ο φοροτεχνικός κ. Αμπελιώτης, «από το ‘ 14 έτσι όπως είναι πλέον ο φορολογικός νόμος με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών δεν θα υπάρχει επιστροφή και  εάν έχεις οφειλή, εάν έχεις είτε ληξιπρόθεσμη είτε μη ληξιπρόθεσμη,  θα συμψηφίζεται. Και ρύθμιση να έχεις κάνει και την τηρείς την ρύθμιση σε κάθε περίπτωση εφόσον έχεις απαίτηση αυτή η απαίτηση θα συμψηφίζεται με την υποχρέωση».

Την ίδια ώρα, «μπλόκο» σε κρυφά εισοδήματα από δεύτερη δουλειά ή σύνταξη στήνει το Υπουργείο Οικονομικών μέσω προ-συμπληρωμένων δηλώσεων. Εκ των προτέρων θα συμπληρώνονται δηλαδή τα στοιχεία και ο φορολογούμενος θα επικυρώνει -ή εάν διαπιστώνει λάθη- θα διορθώνει το εκκαθαριστικό.

«Εισοδήματα τα οποία μπορεί να μην τα δήλωναν. Ή δεν δήλωναν τα τεκμήρια τους, το αυτοκίνητο τους. Την πρώτη κατοικία. Τα ενοίκια τους. Δηλαδή  με τη διασταύρωση του ενοικιαστή και του ιδιοκτήτη τότε μπορεί να αποδειχτεί ότι κάποιος δεν δηλώνει το πραγματικό μίσθωμα» δηλώνει για το ζήτημα αυτό ο κ. Αμπελιώτης.  

Το νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα προβλέπει κατασχέσεις του περιεχομένου των θυρίδων εάν υπάρχουν φορολογικές οφειλές, με εισαγγελική παραγγελία του εφόρου.

Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα ορίζεται η διαδικασία με την οποία θα επιλέγονται για έλεγχο οι πιο σημαντικές υποθέσεις και συγκεκριμένα τρεις από κάθε ελεγκτή. Αυτό σημαίνει ότι όσες υποθέσεις δεν ελεγχθούν παίρνουν «συγχωροχάρτι» αφού θα παραγράφονται.