Ταινία για την κακοποίηση ενός στα…πέντε παιδιά!!!

0
1
Ταινία για την κακοποίηση ενός σταπέντε παιδιά
Ένα στα πέντε παιδιά δέχονται σεξουαλική κακοποίηση, συνήθως από ανθρώπους που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Με αυτή την ανατριχιαστική διαπίστωση το Συμβούλιο της Ευρώπης ξεκίνησε την εκστρατεία «Ένα Στα Πέντε» σε μια προσπάθεια να σπάσει η σιωπή που καλύπτει το θέμα.
 
Για τους σκοπούς της εκστρατείας κυκλοφόρησε το φιλμάκι με τίτλο «Η Λίμνη» (The Lake) στο οποίο παρακολουθούμε ένα πραγματικά ανατριχιαστικό στιγμιότυπο λίγα λεπτά μετά το βιασμό ενός κοριτσιού από τον πατριό του. Μόνο τη ημέρα της κυκλοφορίας του στις 20 Νοεμβρίου (παγκόσμια ημέρα του παιδιού) το είδαν πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι!
 
Ο δημιουργός του φιλμ, Edzard said δήλωσε ότι στόχος του ήταν να δείξει ότι τα θύματα ΜΠΟΡΟΥΝ να σπάσουν την σιωπή που τους επιβάλλει η επιθετική συμπεριφορά την οποία δέχονται. «Σηκώστε το τηλέφωνο και μιλήστε με τους ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν»
 
Αν ξέρεις κάποιο παιδί ή έφηβο που δέχεται σεξουαλική κακοποίηση μην διστάσεις να μιλήσεις. Αν το θύμα είσαι εσύ, τότε να ξέρεις ότι αυτό που σου συμβαίνει μπορεί να σταματήσει. Μπορείς να μιλήσεις δωρεάν με την γραμμή Άμεσης Βοήθειας της οργάνωσης Hope for Children στον αριθμό 116111.
 
Δες το βίντεο εδώ:
 
 
 

<iframe src=»http://www.youtube.com/embed/njrBCYIIpKU» frameborder=»0″ width=»420″ height=»315″></iframe>