Κωνσταντίνα Μιχαήλ:

0
1
Κωνσταντίνα Μιχαήλ Μαγειρεύει για τους αστέγους

Ένα πιάτο φαγητό,  που για πολλούς είναι αυτονόητ, για κάποιους άλλους είναι όλος τους ο κόσμος. Αυτόν τον κόσμο προσπαθεί να χαρίσει σε άστεγους η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ.  Το τελευταίο διάστημα αντί για ένα,  υπολογίζει  περισσότερα πιάτα  στην κατσαρόλα της.

«Επειδή είμαι άνθρωπος που δεν  ταΐζω  οικογένεια, τα δυο πιάτα έγιναν τρία πιάτα και τέσσερα, ώσπου  κατέβηκα στο υπόγειο και έκανα ένα καζάνι για την μισή πολυκατοικία. Όταν μπορείς να φας εσύ ένα πιάτο φαγητό,  μπορείς να δίνεις άλλο ένα», δήλωσε στην κάμερα του Star η ηθοποιός

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ μένει τα τελευταία εννέα χρόνια στην Κυψέλη και αρκετά συχνά έχει αντικρύσει ανθρώπους αδύναμους, να ψάχνουν τροφή μέσα στα σκουπίδια, τρέμοντας από την πείνα και το κρύο.

«Κάποια στιγμή τυχαία,  γυρίζοντας από τη δουλειά, είδα ανθρώπους που άνοιγαν τα σκουπίδια. Και δεν τα άνοιγαν για να πάρουν τιμαλφή. Έβλεπα ότι έτρωγαν από τα σκουπίδια. Η εικόνα δηλάδή ήταν άνθρωποι και σκουπίδια.  Δεν μπορώ να είμαι εγώ καλά, να  τρώω, να πίνω  και να βγαίνω στο δρόμο και να βλέπω ανθρώπους να τρέμουν και να είναι έτοιμοι να πέσουν κάτω»,είπε η ηθοποιός.

Μάλιστα δεν έκρυψε ότι πολλοί συνάδελφοί της το τελευταίο διάστημα  βοηθούν κόσμο,  καθώς και εκείνοι έχουν βιώσει την κρίση στο πετσί τους.

«Όσα λεφτά και να δείχναμε ότι παίρναμε ή να έβλεπε ο κόσμος ότι ζούσαμε καλά, αυτό δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια. Περάσαμε βέβαια καλά σε μια εποχή, αλλά είμαστε μια τάξη εργαζομένων που πρέπει να δουλεύουμε για να συντηρούμε τον εαυτό μας», είπε.​