Μήνυμα αισιοδοξίας από το Μαξίμου για το 2014

2
1
Μήνυμα αισιοδοξίας από το Μαξίμου για το 2014

Με ανησυχία αποχαιρετά το 2013 το Μέγαρο Μαξίμου μετά την τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, καθώς το χτύπημα έγινε σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή για την Αθήνα – λίγο πριν από την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει το θέμα του χτυπήματος στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, μιλώντας ευθέως για προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την προσπάθεια της Ελλάδας να κεφαλαιοποιήσει τα οικονομικά επιτεύγματα που έχει πετύχει και μέσα από την ευρωπαϊκή προεδρία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την επικοινωνία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, έσπευσε να μιλήσει για «τρομοκράτες» που δεν ενδιαφέρονται για την εικόνα της χώρας.

Στις επικοινωνίες συνεργατών του κ. Σαμαρά με το Βερολίνο και με στελέχη της ελληνικής πρεσβείας, μεταδόθηκε το μήνυμα ότι η Γερμανία δεν θέλει να δώσει δραματικούς τόνους στο χτύπημα -σε μία στιγμή που στον γερμανικό τύπο άρχισαν να γράφονται περίεργα δημοσιεύματα για το κατά πόσο η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα στην εφημερίδα Bild αναμένεται να δημοσιευθεί συνέντευξη του Β. Σόιμπλε, στην οποία εκφράζει την απόλυτη στήριξη του Βερολίνου στον σχεδιασμό της Ελλάδας για μία καλή προεδρία – συνέντευξη που δόθηκε, πάντως, πριν από το χτύπημα στο Χαλάνδρι. Τα στελέχη της κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες στο Βερολίνο έχουν πάρει εντολή να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης για τους στόχους και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, δίνοντας παράλληλα διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια που μπορεί να παρέχει η Ελλάδα, σε μία περίοδο όπου η «γειτονιά» της Μεσογείου δείχνει σημάδια αποσταθεροποίησης -κυρίως με τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Ενόψει της ελληνικής προεδρίας, ο σχεδιασμός στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης, πριν ακόμη από το χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, προέβλεπε συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο για τους λεγόμενους «πιθανούς στόχους» -όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις χώρες που αναλαμβάνουν τα ηνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας πήρε εντολή από τον Πρωθυπουργό για ακόμη μεγαλύτερη επαγρύπνηση και συντονισμένες κινήσεις, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, αν και μέχρι σήμερα στο μέτωπο της τρομοκρατίας και των σοβαρών χτυπημάτων, η Αθήνα δεν έχει δείξει αντανακλαστικά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συλλήψεις.

Αυτοκριτική, «ένεση» αισιοδοξίας και διλήμματα

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας για το 2014, αναλαμβάνοντας και πάλι δέσμευση για αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν με την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου.

Ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στους βουλευτές του, τους οποίους θα αρχίσει να συναντά αμέσως μετά τις γιορτές, αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη και αστοχίες, δεσμεύθηκε, όμως, πως από το 2014 θα αρχίσει η αποκατάσταση των αδικιών, σε μια προσπάθεια να κάνει κατανοητό το πραγματικό περιεχόμενο του πλεονάσματος και της ικανότητας της χώρας να… ζει χωρίς δανεικά.

newest oldest most voted
Notify of
V
Guest
V

Suck-sex story to be continued…….

ουστ
Guest
ουστ

ψευτη προδοτη εσυ και τα αληταρια που εκανεσ υπουργουσ συντομα θα φατε κλοτσια