«Με βλέπω στον φακό και είναι σαν να έχω κάνει λίφτινγκ»

0
1
Επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ με 13 νεκρούς

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε κοντά στην Μπακούμπα, η οποία βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία και έναν γιατρό.

Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε εκθέσεις αυτοκινήτων στην πόλη Μπαλάντ Ρουζ, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 25 ανθρώπων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η βία αναζωπυρώθηκε την περσινή χρονιά στο Ιράκ, φτάνοντας σε επίπεδα που είχε να δει η χώρα από το 2008. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Iraq Body Count, η οποία καταγράφει στοιχεία για τους πολίτες που έχουν χάσει την ζωή τους στο Ιράκ από την εισβολή των ΗΠΑ το 2003, το 2013 ήταν η πιο αιματηρή χρονιά που γνωρίζει η χώρα εδώ και πέντε χρόνια, καθώς οι πολίτες που έχασαν την ζωή τους πέρυσι ανήλθαν σε 9.475.

Η αναζωπύρωση της βίας τροφοδοτήθηκε από τη δυσαρέσκεια της σουνιτικής μειονότητας του Ιράκ και τη σύγκρουση στη γειτονική Συρία, σύμφωνα με αναλυτές.

Εξάλλου στο δυτικό τμήμα της χώρας μάχες γίνονται από τη Δευτέρα σε δύο σουνιτικές πόλεις, οι οποίες ελέγχονται εν μέρει από ενόπλους που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.