Γεωργιανοί λήστευαν και έκαναν διαρρήξεις στην Καβάλα

1
0
Γεωργιανοί λήστευαν και έκαναν διαρρήξεις στην Καβάλα

Έξι Γεωργιανοί ηλικίας 21, 27, 27, 35, 37 και 40 χρόνων και ένας 18χρονος Έλληνας αποτελούσαν τη σπείρα που είχε ρημάξει τα σπίτια στην πόλη της Καβάλας από το Μάιο ως το Νοέμβριο του 2012. Σε μια από τις διαρρήξεις το Νοέμβριο του 2012, οι κακοποιοί χτύπησαν και απείλησαν την 58χρονη ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού και της άρπαξαν 100 ευρώ, ένα κινητό και χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ.

Η δράση της σπείρας εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες και αξιολόγηση των στοιχείων που βρέθηκαν στα σπίτια όπου είχε εισβάλλει. Από τις συνολικά δέκα διαρρήξεις και τέσσερις απόπειρες, οι δράστες είχαν αποκομίσει πλήθος από χρυσαφικά και κοσμήματα, επτά ηλεκτρονικές συσκευές, τρεις φορητούς υπολογιστές, δυο θρησκευτικές εικόνες συνολικής αξίας 36.000 ευρώ και μετρητά ύψους 3.840 ευρώ. 

Τρεις από τους δράστες, ηλικίας 40, 21 και 18 χρόνων, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για κλοπές, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους. 

newest oldest most voted
Notify of
ανθη
Guest
ανθη

Συμπατριώτες της Τάμτα…………….