Μιχάλης Μουρούτσος:«Με εξιτάρει πολύ το ότι είμαι αουτσάιντερ»

0
2
Μιχάλης ΜουρούτσοςΜε εξιτάρει πολύ το ότι είμαι αουτσάιντερ

» Για μένα η νίκη δεν είναι το να βγω πρώτος και να σηκώσω την «κούπα»!

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο άφησε για λίγο τις πρόβες και μίλησε στην εφημερίδα Real Life και την Χρύσα Κακιώρη για το Dancing With The Stars

 Ως αθλητής έχεις μάθει να ελέγχεις την ψυχολογία σου;

Η ψυχολογία εξαρτάται από την προετοιμασία. Όταν αισθάνεσαι έτοιμος, προπονημένος, έχεις καλή ψυχολογία!

Η πρωτιά στο Dancing with the Stars είναι στόχος;

Ως άνθρωπος ήμουν ανταγωνιστικός. Και τάβλι να παίξω με έναν φίλο μου θέλω να κερδίσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρω να χάνω. Ένας αθλητής για να φτάσει σε ψηλά επίπεδα πρέπει να μάθει να χάνει. Υπάρχουν κάποιες έννοιες που αλλιώς φαίνονται και αλλιώς είναι. Άλλο να πιστεύεις ότι θέλεις να κερδίσεις, άλλο να βλέπεις μόνο τη νίκη και άλλο να τη βλέπει» νικητής», δηλαδή να μην είσαι ταπεινός. Αυτό μπορεί να προσγειώσει απότομα.

Θέλεις να κερδίσεις; 

Για μένα, η νίκη δεν είναι το να βγω πρώτος και να σηκώσω την «κούπα» του Dancing. Εγώ αισθάνομαι ήδη κερδισμένος. Κάθε Κυριακή ξεπερνώ τον εαυτό μου. Όσο πιο μακριά φτάσω, τόσο πιο μεγάλη επιβράβευση θα έχει η προσπάθεια. Κάθε Κυριακή είναι τελικός για μένα. Το έχω μάθει από το άθλημα μου. Έτσι σκεφτόμαστε κάθε αγώνα, σαν τελικό, έτσι νιώθω και στο Dancing.

Ποιον βλέπεις ως φαβορί;

Θεωρούσα φαβορί την Ευαγγελία και δεν είναι πια στο παιχνίδι. Τώρα θα έλεγα την Κλέλια Πανταζή  και τη Μαίρη Συνατσάκη. Εμένα με εξιτάρει πολύ το ότι είμαι αουτσάιντερ. Είναι μεγάλη πρόκληση. Και στο Σίδνεϊ αουτσάιντερ πήγα.

Πως αντιδράς στα σχόλια των κριτών;

Στην αρχή τα σχόλια τους είχαν να κάνουν με τα χέρια μου που ήταν σκληρά και είχαν απόλυτο δίκιο. Δούλεψα πολύ και νιώθω ότι έχω βελτιωθεί. Όλοι τους έχουν πείρα ως κριτές. Τα περισσότερα που λένε είναι εύστοχα. Κάποιες φορές θα πουν κάτι που μπορεί να μην έχεις την ίδια άποψη, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, γιατί κι εσύ μπορείς να πεις μια γνώμη και κάποιος να διαφωνεί. Η άποψη είναι υποκειμενική και πρέπει να είναι σεβαστή!