Συλλήψεις για ναρκωτικά και οπλοκατοχή σε χώρους γύρω από το ΑΠΘ και μέσα σε αυτό!

0
0
Συλλήψεις για ναρκωτικά και οπλοκατοχή σε χώρους γύρω από το ΑΠΘ και μέσα σε αυτό

5 συλλήψεις για  παράβαση των  Νόμων «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών», «Περί Όπλων» και «Περί αλλοδαπών» έκανε χθες το απόγευμα  η ΕΛΑΣ σε χώρους μέσα και πέριξ του… Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

 Πρόκειται για αστυνομική επιχείρηση που έγινε στο πλαίσιο ειδικών δράσεων που για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από  αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτιστικών Ζητημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.  

Κατά τη διάρκεια της στοχευμένης δράσης , προσήχθησαν από το εσωτερικό και περιμετρικά χώρων του Α.Π.Θ 26 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 5, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκανδικογραφίες με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της παράβασης Νόμων «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών», «Περί Όπλων» και «Περί αλλοδαπών».

Ειδικότερα συνελήφθησαν :

– δύο  ημεδαποί κι ένας  αλλοδαπός ηλικίας 19, 36 και 46 ετών αντίστοιχα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες χασίς και χάπια  που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών

– ένας 36χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και

– ένας 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, καθώς επίσης στερούταν των απαραίτητων εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα.

Επιπρόσθετα , ερευνάται η νομιμότητα παραμονής στη χώρα δύο ακόμη προσαχθέντων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.