Η Guardian για την 23χρονη Ειρήνη: Λίγοι την άκουγαν πριν πεθάνει.Θα την ακούσουμε τώρα;

1
1
 Η Guardian για την 23χρονη Ειρήνη Λίγοι την άκουγαν πριν πεθάνειΘα την ακούσουμε τώρα

Άρθρο για την 23χρονη Ειρήνη Τριανταφύλλου έγραψε η Guardian, τη φοιτήτρια από το Μεσολόγγι η οποία μαζί με την 21χρονη Αγγελική Γρανίτσα βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας έπεσε πάνω σε νταλίκα. 

Ο τίτλος του άρθρου αφοπλιστικός. «Λίγοι άκουσαν μια νεαρή Ελληνίδα, πριν πεθάνει. Θα την ακούσουμε τώρα;», Αναφέρεται στο συγκλονιστικό δοκίμιο με τα όνειρά της που είχε γράψει η αδικοχαμένη κοπέλα το οποίο δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο με αφορμή την ´ΙΓ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων στις 15 Οκτωβρίου 2008.

«H Ειρήνη Τριανταφύλλου, μία έξυπνη, νεαρή γυναίκα , που συμμετείχε στα κοινά σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Πέντε χρόνια πριν, έγραψε τις ελπίδες και τα όνειρά της», γράφει ο ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος της εφημερίδας, Alex Andreou.

«Την Τετάρτη, ένα πούλμαν που μετέφερε μια ομάδα νεαρών φοιτητών, κατά μήκος ενός ελληνικού αυτοκινητόδρομου κοντά στα Μάλγαρα, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Πολλοί τραυματίστηκαν, δύο νέες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους. Η Αγγελική Γρανίτσα, 21 ετών, και η Ειρήνη Τριανταφύλλου, 23 ετών. Όσο φωτεινότερο είναι το κερί, τόσο βαθύτερο φαίνεται το σκοτάδι που ακολουθεί, όταν σβήσει», συμπληρώνει.

«Η Ειρήνη, έγραψε ένα δοκίμιο για την κατάσταση στην Ελλάδα, όταν ήταν 18 ετών, ακριβώς πριν χτυπήσει η κρίση, το οποίο δημοσιεύθηκε σε μια τοπική εφημερίδα. Λίγοι την άκουγαν ενώ ήταν ζωντανή. Θα την ακούσουμε τώρα;», αναφέρει ο Andreou. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ

«Ονειρεύομαι μια γειτονιά: στενό δρομάκι και ζεστοί άνθρωποι. Χαμόγελα και πίκρες και χέρια που σ’ αγκαλιάζουν και κάνουν περισσότερα τα πρώτα και λιγότερες τις δεύτερες.

Ονειρεύομαι να «μάθω γράμματα, να γίνω άνθρωπος» όπως λέει και η γιαγιά μου. Να μάθω γράμματα, για να ανοίξει το μυαλό μου και τα μάτια της ψυχής μου και μ’ αυτά να αντικρίζω τον κόσμο και τον άνθρωπο.

Ονειρεύομαι να ασκήσω το επάγγελμα που μ’ αρέσει, χωρίς να χρειαστεί να «φιλήσω κατουρημένες ποδιές» ή να περάσω από γραφεία πολιτικών, πολιτευόμενων, γραμματέων και γραμματικών.

Ονειρεύομαι να φτιάξω τη δική μου οικογένεια και να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τις αρχές και τις αξίες που οι δικοί μου γονείς έδωσαν σε μένα, για να στηρίξω πάνω σ’ αυτές την ψυχή μου, το μυαλό και τη ζωή μου».

newest oldest most voted
Notify of
συλβι
Guest
συλβι

Ονειρα ενος νεου ανθρωπου να γινουν χαστουκια σ’ αυτους που μας κυβερνανε.