Ύποπτοι για νέα αδικήματα κρίθηκαν Γερμενής, Ηλιόπουλος- Θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού

1
1
Ύποπτοι για νέα αδικήματα κρίθηκαν Γερμενής Ηλιόπουλος Θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού

Μαραθώνια αναμένεται να είναι και η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του Εφετείου κρατώντας μία…. βαλίτσα στις 10:00 το πρωί της Κυριακής. Ο κ. Μπούκουρας, στο υπόμνημά του δηλώνει κατηγορηματικά αθώος.

2013493.jpg

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στις φυλακές οι βουλευτές, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, που αργά το βράδυ του Σαββάτου κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά τις πολύωρες απολογίες τους, με απόφαση των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα.
 
Οι κύριοι Γερμενής και Ηλιόπουλος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ως ύποπτοι για τέλεση νέων αδικημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες της υπόθεσης Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, καθώς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος έκριναν ότι οι δύο βουλευτές έχουν αυξημένη ευθύνη για τη δράση του κόμματος και την κατεύθυνση που δίνεται σε ενέργειες ρατσιστικές και ξενοφοβικές.

Επίσης, οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίζονται, από δεδομένα της δικογραφίας, να έχουν έντονη δραστηριότητα στις περιοχές που είχαν υπό την ευθύνη τους, προς την κεντρική κατεύθυνση που αποδίδεται στην οργάνωση με επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και άλλες έκνομες δραστηριότητες. Αυτό ήταν ένα ακόμα στοιχείο που βάρυνε στην κρίση των δικαστών.

Για την ποινική τους μεταχείριση αξιολογήθηκαν μαρτυρίες θυμάτων επιθέσεων αλλά και στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή που διαβιβάστηκαν πρόσφατα στην ανάκριση από τις κατασχέσεις σε σπίτια στελεχών του κόμματος. Χαρακτηριστικά αναφέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, βίντεο με ορκωμοσίες «νεοσύλλεκτων» της Χρυσής Αυγής με συγκεκριμένο τελετουργικό σε κάποιο από τα οποία ο προσωρινά κρατούμενος, πλέον, βουλευτής Γ. Γερμενής χαιρετίζει τις εκδηλώσεις αυτές με ομιλίες υπέρ «της φυλής» και κατά «αυτών που την απειλούν».

Αντίστοιχα, για τον βουλευτή Ηλιόπουλο φαίνεται να αξιολογήθηκαν στοιχεία όπου εμφανίζεται να συμμετέχει σε επιθέσεις κατά μικροπωλητών. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστές αποτίμησαν ακόμη και το γεγονός ότι το κόμμα δεν προέβη σε καταδίκη ή αποδοκιμασία φαινομένων παραβατικότητας που σχετίζονται με ρατσιστική ιδεολογία.

newest oldest most voted
Notify of
π
Guest
π

Μεσα στη φυλακη όλα τα μου.νοσκυλα