Δεν αναβάλλονται οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ Λυκείου

1
0
Δεν αναβάλλονται οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α Λυκείου

Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, σύμφωνα με το οποίο η εξέταση τωνμαθημάτων της Α΄ Λυκείου από Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί μόνο πιλοτικά ώστε να μελετηθεί η αποδοτικότητά του από εμπειρογνώμονες.

«Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά και στην Τράπεζα Θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με το Έθνος, η Τράπεζα Θεμάτων εκπρόκειτο να μπει στον «πάγο» με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ενώ το σύστημα θα εφαρμοζόταν πιλοτικά για φέτος μόνο σε κάποια σχολεία (ιδιωτικά, πειραματικά και πρότυπα). «Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου θα γίνουν κανονικά (σ.σ.: ενδοσχολικά) με το ισχύον σύστημα, δηλαδή την επιλογή των θεμάτων θα την κάνουν εξολοκλήρου οι καθηγητές που διδάσκουν το κάθε μάθημα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

newest oldest most voted
Notify of
Η ΜΑΡΚΗΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Guest
Η ΜΑΡΚΗΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Οι Πανελληνιες ηταν το ΜΟΝΟ αδιαβλητο συστημα στην Ελλαδα και το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ δεν πρεπει να γινονται αλλαγες για την αλλαγη και μονο..