Νέα επίθεση Τσίπρα: «Οσοι μαζί τα έφαγαν κρύφτηκαν πίσω από τα φουστάνια της Τρόικα»

0
1
Νέα επίθεση Τσίπρα Οσοι μαζί τα έφαγαν κρύφτηκαν πίσω από τα φουστάνια της Τρόικα

«Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα Μνημόνιά τους θα πάρουν την απάντηση: ψάξτε αλλού. Ψάξτε άλλους συνένοχους στο έγκλημα» ξεκαθάρισε κατά την εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της κυβέρνησης.

«Οι τελευταίες εξελίξεις δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Όσοι μαζί τα έφαγαν κρύφτηκαν πίσω από τα φουστάνια της Τρόικα και των δανειστών για να σώσουν αυτούς. Πίστευαν ότι έτσι θα κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και τα δικά τους ανομήματα. Με θρησκευτικό φανατισμό υπηρέτησαν την τρόικα, και όλα αυτά στο όνομα ότι δεν γινόταν αλλιώς, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο «σκάνδαλο των τραπεζών» είπε πως «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θέλαν να σώσουν το τομάρι τους. Η αμαρτωλή siemens τάιζε τα ταμεία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, οι μίζες κατέληγαν σε λογαριασμούς off shore και τις απαντήσεις τις βλέπουμε στην υπόθεση του ΤΤ, κορυφή του παγόβουνου του τριγώνου της αμαρτίας (τράπεζες-ΜΜΕ-επιχειρηματικά συμφέροντα)» είπε ο κ. Τσίπρας. «Την ώρα που η αγορά στεγνώνει χρηματοδοτούν ημέτερους και μέσα ενημέρωσης. Να γιατί αυτό το πολιτικό προσωπικό, αυτοί που μας γκρέμισαν και τώρα παριστάνουν τους διασώστες κάνουν ότι δεν βλέπουν αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πήραν μεγάλη διευκόλυνση τα funds και την ίδια ώρα άνοιγε τρύπα στις ελληνικές τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στα υπέρογκα δάνεια που έχουν προς τις τράπεζες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.»Ζητάμε να γίνει άμεσα έλεγχος στα επισφαλή δάνεια όλων των τραπεζών. Να γίνει έλεγχος στα δάνεια που πήραν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Οι τράπεζες κεφαλαιοποιήθηκαν με 50 δις, ποιος τα πλήρωσε όλα αυτά;πρέπει να τεθούν υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο τώρα», διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε πως «Τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί, θα κληθούν όλοι οι υπεύθυνοι να δώσουν λόγο».

Επιμένοντας στο περιεχόμενο της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε χθες στη Βουλή ζήτησε την απομάκρυνση από τη διοίκηση του ΤΧΣ της κ. Σακελλαρίου και φωτογραφίζοντάς την τόνισε «Τους συμβούεύουμε να μην συνεχίσουν να παρέχουν κάλυψη στους διωκόμενους της διοίκησης του ΤΧΣ».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ο κ. Τσίπρας απάντησε στην πρωινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπογράμμισε πως «ο κ. Σαμαράς είναι μέρος του προβλήματος. Αντί απαντήσεων κατασκευάζει και πάλι ανόητα διλήμματα. Ευρώπη ή αντι-ευρώπη». Εμείς δίνουμε τη δική μας μάχη στην Ευρώπη και στοιχείο αυτής είναι η τιμητική υποψηφίοτητά μου».

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό δεν παρέλειψε να τονίσει πως «ο ίδιος βρέθηκε σήμερα στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο που μπορεί να εξετάσει το αν είχε η τρόικα τη δικαιοδοσία για το έγκλημα του μνημονίου, και δεν είπε κουβέντα.Αντί να αξιοποιήσει δηλώσεις στελεχών, την έρευνα που διεξάγεται, όχι μόνο δεν είπε κουβέντα, αλλά ζήτησε την αναβολή της επίςκεψης των δυο ευρωβουλευτών που θα ερχόταν στην Αθήνα για να μην του χαλάσουν τις φιέστες. Για άλλη μία φορά φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων, των απαιτήσεων. Αυτό που δεν κάνει ο κ. Σαμαράς θα το κάνουμε εμείς, για τη διεκδίκηση της προεδρίας της κομισιόν».

-ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
«Δεν νοείται ούτε μία μέρα λουκέτου στις δομές του ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ. Αν το ήθελε και η κυβέρνηση δεν θα έκανε προμετωπίδα τις απολύσεις εργαζομένων. Για μας τα ζητήματα αυτά είναι πρώτης προτεραιότητας και δεν θα τα θέσουμε σε διαπραγμάτευση με κανένα δανειστή».

Νέος κανονισμός λειτουργίας της ΚΟ

Νέο κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, και η σημερινή συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο της επικοινωνιακής βαβούρας που προκάλεσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα βουλευτές και άλλα στελέχη, πλήττοντας την εικόνα του κόμματος, με αποκορύφωμα την αποχώρηση Τατσόπουλου.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε με νόημα πως » Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι υπό κατάρρευση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Κανένας δεν επιστρατεύεται με το ζόρι. Το ότι είμαστε κόμμα δημοκρατικό δε σημαίνει ότι υπάρχει η έννοια της συλλογικής αυτοπροστασίας. Φαινόμενα εκφυλιστικά δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά. Συμπεριφορές που προσβάλλουν την κοινή προσπάθεια δεν μπορεί να μην αποδοκιμάζονται. Είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε με επιτυχία».

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μπουν τάξη και όρια στη στάση των βουλευτών, στις υποχρεώσεις και τις δράσεις τους δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια ένα μικρό κόμμα.

Έτσι, πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει αυστηρές συστάσεις ζητώντας από όλους να τηρούν τον κανονισμό λειτουργίας του κόμματος.