Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους διαλόγους το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα

2
3
Η απάντηση της ΕΛΑΣ για τους διαλόγους το βράδυ της δολοφονίας του Π Φύσσα

“Οι αστυνομικοί ενήργησαν με βάση τους κανόνες” αναφέρει ηΕλληνική Αστυνομία, σχετικά με τους διαλόγους τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας ανάμεσα στο κέντρο της ΕΛΑΣ και τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Απάντηση για όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με της επιχειρησιακή αντιμετώπιση το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία. 

Οι διάλογοι που ήρθαν στο φως αποκαλύπτουν πως το κέντρο έδωσε εντολή στο πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ να παραμείνει σε απόσταση μέχρι να έρθουν ενισχύσεις, κάτι που αποδείχθηκε τελικά ολέθριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση απο εξέδωσε η ΓΑΔΑ : 
 
«Η αποτίμηση ενός περιστατικού δεν αξιολογείται αποκλειστικά και μόνο από διαλόγους του Κέντρου Επιχειρήσεων, οι οποίοι αποτυπώνουν τις διαδοχικές φάσεις της επιχειρησιακής εξέλιξης, αλλά όχι την πληρότητα των αστυνομικών ενεργειών. 

Από την αρχική αξιολόγηση διαφαίνεται ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν με βάση τους διεθνώς παραδεκτούς κανόνες επιχειρησιακής εμπλοκής και ανταπόκρισης. Για το σύνολο των ενεργειών αναμένεται το πόρισμα της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση αυτή. 

Παράλληλα, για το περιστατικό της ανθρωποκτονίας και όλα τα επιμέρους θέματα, που σχετίζονται με τη υπόθεση αυτή, διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους από το Κέντρο Επιχειρήσεων».

newest oldest most voted
Notify of
θα καταργησουμε αστυνομια και στρατο
Guest
θα καταργησουμε αστυνομια και στρατο

συντροφε εμεις θα φτιαξουμε ενοπλες λαικες ομαδες περιφρουρησης

Αλέξανδρος
Guest
Αλέξανδρος

Τώρα μας έπεισαν τα ένστολα τσιράκια των νεοναζί…