Απάτη μεγατόνων στην αγορά: Πουλούσαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για καινούρια

2
2
Απάτη μεγατόνων στην αγορά Πουλούσαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για καινούρια

Όταν κανείς επιλέγει μία εξουσιοδοτημένη μονάδα για να αγοράσει ένα καινούριο πολυτελές αυτοκίνητο είναι βέβαιος πως το αυτοκίνητο που θα παραλάβει θα είναι …του κουτιού, θα έχει όλα τα χαρτιά από το εργοστάσιο και φυσικά γι’ αυτό πληρώνει και το κατά πολύ αυξημένο κόστος. Ωστόσο όπως αποδεικνύεται στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για τίποτα αφού συμβαίνουν σημεία και τέρατα! 

Εξουσιοδοτημένες μονάδες πωλούσαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ως καινούρια

Η εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΑ” αποκαλύπτει μία τεράστια απάτη με εξουσιοδοτημένες μονάδες που πωλούσαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ως καινούρια!

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες που έγιναν από ιδιοκτήτες καινούριων αυτοκινήτων οι οποίοι ανακάλυψαν πως τα οχήματά τους δεν εμφανίζονται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών καθώς φαίνεται πως δεν έχουν εισαχθεί ποτέ στην Ελλάδα, ενώ στους φακέλους των αυτοκινήτων που δόθηκαν στους κατόχους ύστερα από εισαγγελική παραγγελία βρέθηκαν τρία Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης αντί για ένα, τρεις άδειες κυκλοορίας αντί για μία και τα στοιχεία που αναγράφονται στα Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης δε ταιριάζουν με εκείνα που αναγράφουν οι άδειες κυκλοφορίας. Το κορυφαίο εύρημα όμως αναγράφεται στο Πιστοποιητικό Ταξινόμησης πολυτελούς μοντέλου καθώς η ημερομηνία εισαγωγής του προσδιορίζεται στα τέλη Αυγούστου του 2008 ωστόσο από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών εμφανίζεται περιορισμός ή απαγόρευση μεταβίβασης του αυτοκινήτου επτά μήνες νωρίτερα από την εισαγωγή του.

Με το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη ασχοληθεί ο Εισαγγελέας, Διευθύνσεις Μεταφορών, Τελωνεία ενώ παράλληλα έχει γίνει και καταγγελία στο ΣΔΟΕ. 

Τι να προσέξετε για να μην «την πατήσετε»

Με λίγα λόγια, όταν κάποιος παραγγέλνει ένα καινούριο αυτοκίνητο θεωρεί δεδομένο πως θα παραλάβει ένα όχημα με σχεδόν μηδενικά χιλιόμετρα και σίγουρα δε θα έχουν εκδοθεί πινακίδες κυκλοφορίας σε κανένα άλλο κράτος. Όταν όμως στα Πιστοποιητικά Ταξινόμησης αναγράφεται χαρακτηριστικά η “Χώρα Προηγούμενης Ταξινόμησης” και είναι συμπληρωμένη η χώρα της ταξινόμησης τότε αυτό σημαίνει ότι έχουν εκδοθεί πινακίδες κυκλοφορίας σε άλλο κράτος. 

newest oldest most voted
Notify of
egw
Guest
egw

poios einai re

Ι.Χ.
Guest
Ι.Χ.

ποια αντιπροσωπεια ειναι αραγε;πρεπει να μαθαινονται αυτα για να @@@φτιλιζονται οι απατεωνες