Απαράδεκτο: Καθυστερεί αδικαιολόγητα το μέτρο για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στους κρατούμενους

2
3
Απαράδεκτο Καθυστερεί αδικαιολόγητα το μέτρο για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στους κρατούμενους

Το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης κρατουμένων, εφαρμόστηκε και στον Στρος Καν, όταν ήταν υπόδικος στην υπόθεση με την καμαριέρα η οποία τον κατήγγειλε για κακοποίηση. Αν και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινών,  στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται  το σύστημα γεωεντοπισμού, το οποίο ψηφίστηκε πριν από περίπου 3 μήνες.  

Το ηλεκτρονικό βραχιόλι, όπως αυτό που βλέπετε στα πλάνα,  τοποθετείται στο πόδι του κρατούμενου ώστε να εντοπίζεται ανά πάσα στιγμή το στίγμα του. 

Στην Ελλάδα όταν μπει σε εφαρμογή θα μπορούν να  εκτίσουν  την ποινή τους εκτός φυλακών,  κρατούμενοι που προβλέπεται η υπό όρους αποφυλάκιση τους, να παρακολουθείται κάποιος κρατούμενος που παίρνει την άδειά του, αλλά και να αντικαθίσταται η προφυλάκιση κατηγορουμένου.

Στην Ευρώπη  η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το σύστημα ήταν η Μεγάλη Βρετανία, ενώ  σύμφωνα με δημοσιεύματα από το 2008 ήταν και η χώρα που άρχισε να εξετάζει την αντικατάσταση των ηλεκτρονικών βραχιολιών με υποδόρια τσιπ.  Στην Ελλάδα πάντως σύμφωνα  με νομικούς κύκλους  το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης θα  αρχίσει να εφαρμόζεται σε περίπου δύο χρόνια, ξεκινώντας πιλοτικά από 200 έως 300 κρατούμενους με κόστος 1500 ευρώ. 

newest oldest most voted
Notify of
big brother
Guest
big brother

καλυτερα να τους βαζανε κανα υποδοριο τσιπακι να τους ελεγχουν

ΘΑ ΦΤΥΣΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ
Guest
ΘΑ ΦΤΥΣΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ

α΄. ΡΕ Αμερικη με τα ωραια σου … εισαι μυρια χρονια μπροστα…