«Χτύπημα» σε πολιτικό «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. μετά το μήνυμα Ξηρού

1
2
Χτύπημα σε πολιτικό βλέπει η ΕΛΑΣ μετά το μήνυμα Ξηρού

Πολιτικός θα είναι ο επόμενος στόχος της τρομοκρατίας, εκτιμούν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που η επιστολή και το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» και η Αντιτρομοκρατική έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα.

Πίσω από το παραλήρημα του δραπέτη, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, η Αστυνομία εκτιμά ότι κρύβεται «χτύπημα» σε πολιτικό πρόσωπο «δεύτερης γραμμής» και, άρα, πιο ευάλωτο, ενώ στην επίθεση θα δοθεί αντιμνημονιακός χαρακτήρας.

Τόσο η Αντιτρομοκρατική, όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, με τους διώκτες της τρομοκρατίας να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν ποιός μπορεί να είναι ο εν δυνάμει στόχος.

Τα μέτρα ασφαλείας για πρόσωπα και εγκαταστάσεις που έχουν χαρακτηρισθεί ως υψηλής επικινδυνότητας έχουν ενισχυθεί. Μεταξύ αυτών βρίσκονται στόχοι που έχουν δεχθεί ευθείες απειλές, ακόμα και ονομαστικές, τόσο σε κείμενα του Ξηρού, όσο και σε κείμενα των θεωρούμενων ως συμμάχων του.

Αυτό που φαίνεται να προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. είναι το διαρκές πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που έχουν οι τρομοκράτες, οι οποίοι δεν αποκλείεται να επιλέξουν στόχο χαμηλού επιχειρησιακού ρίσκου, αλλά με δυνατό αντίκτυπο εφόσον τον πλήξουν.

Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δραπέτη, επιχειρώντας να βρει τα ίχνη του μέσω ανθρώπων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι σε επαφή μαζί του. Τέτοιοι άνθρωποι είναι ασύλληπτα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που δεν αποκλείεται να πήραν «γραμμή» από τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης, με τα οποία ο εκτελεστής της «17 Ν» είχε αποδεδειγμένα επαφές μέσα στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώνουν ότι μέρος του κειμένου που διάβασε ο Χριστόδουλος Ξηρός στο 3λεπτο βίντεο και η επιστολή, σύμφωνα με την ανάρτηση στο indymedia, γράφτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2013 με την επισήμανση «Φυλακές Κορυδαλλλού». Ως γνωστόν, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο δραπέτης από τις 18:00 είχε περάσει στην πτέρυγα των φυλακισμένων «Πυρήνων», όπου έμεινε για το «ρεβεγιόν» και έφυγε τα ξημερώματα, οπότε και πήρε την περίφημη άδεια…

newest oldest most voted
Notify of
που να στα λεω κρατος μου
Guest
που να στα λεω κρατος μου

μωρε θα φατε κραξιμο ετσι και είναι κανας πολιτικος που εχει θετικη γνωμη ο κοσμος γιαυτον