Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξανανοίξει ο “φακελος 17Ν” ο Δένδιας

0
1
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξανανοίξει ο φακελος 17Ν ο Δένδιας

“Η ΕΛΑΣ λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος” τόνισε ο Νίκος Δένδιας ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων πως από λάθος είναι ελεύθερα ατομα που έχουν συλληφθεί για τρομοκρατία.

Για σημαντικά προβλήματα στο σωφρονιστικό σύστημα και την απειλή που δημιουργούν για το σύστημα ασφάλειας, κάνει λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσυπογράφοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για ένα σαθρό σύστημα.Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο Νίκος Δένδιας επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές κάνοντας λόγο για «ώσμωση του κοινού ποινικού εγκλήματος με τους κρατούμενους για τρομοκρατικές ενέργειες».

Σύμφωνα με τον υπουργό έχει δρομολογηθεί η λειτουργία της φυλακής υψίστης ασφάλειας στον Δομοκό, την εξωτερική φρούρηση της οποίας θα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία, όπως και τον έλεγχο των πυλών εισόδου- εξόδου, ενώ επισημαίνει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την επιστροφή στο νομοθετικό πλαίσιο που υπήρχε πριν τον νόμο Καστανίδη, για τη αποσυμφόρηση των φυλακών.

“Άτομα που έχουν συλληφθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας βρίσκονται σήμερα ελεύθερα”

Ο κ. Δένδιας αφήνει αιχμές για περιπτώσεις όπου, άτομα που έχουν συλληφθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας βρίσκονται σήμερα ελεύθερα «για λόγους συχνά άσχετους με την ουσία της δικανικής κρίσης» όπως χαρακτηριστικά τονίζει, όμως σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «το γεγονός ότι έγιναν λάθη σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, από συγκεκριμένα άτομα, δεν ακυρώνει το έργο που επιτελούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι δικαστικοί λειτουργοί στη χώρα μας, με διάθεση αυτοθυσίας σε πολλές περιπτώσεις». 

Για το αν ξανανοίγει ο φάκελος 17Ν: όλα εξετάζονται και όλα αξιολογούνται

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τονίζει, ακόμη, πως η ΕΛΑΣ λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ σε ερώτηση για το αν ο φάκελος «17 Νοέμβρη» ξανανοίγει, επισημαίνει πως «όλα εξετάζονται και όλα αξιολογούνται». Ο κ. Δένδιας, μάλιστα, δηλώνει πως θα αξιοποιηθεί «κάθε διεθνώς καταγεγραμμένη χρήσιμη πρακτική στον τομέα της τρομοκρατίας, από οποιαδήποτε χώρα και αν προέρχεται αυτή».