Μέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπαθών

0
0
Μέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπαθών

Δύσκολη είναι και αυτή η νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, οι οποίοι προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές από το ισχυρό «χτύπημα» του εγκέλαδου, εν μέσω «βροχής» μετασεισμών και υπό κακές καιρικές συνθήκες

Την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο αποφάσισε η κυβέρνηση. 

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:

-Εκταμιεύεται άμεσα το ποσό των 100.000 ευρώ για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και 100.000 ευρώ για τους κατοίκους της Ιθάκης για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων. (Υπ. Εσωτερικών)

-Παρέχεται οικονομική ενίσχυση 100.000 ευρώ στον Δήμο Κεφαλονιάς και 100.000 ευρώ στον Δήμο Ιθάκης για τους άμεσα πληγέντες.(Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας)

-Αποστέλλονται 200 κλινοσκεπάσματα στην πληγείσα περιφέρεια για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. (Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας)

-Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά Δευτέρα και Τρίτη (Υπ. Παιδείας)

-Πραγματοποιείται έλεγχος από τα αρμόδια κλιμάκια του ΟΣΚ καθώς και της Γραμματείας Δημοσίων Έργων κατά προτεραιότητα στα σχολικά κτήρια, ώστε να λειτουργήσουν, με ασφάλεια, το ταχύτερο δυνατό. (Υπ. Παιδείας)

-Σημειώνεται ότι, εφ’ όσον παραστεί ανάγκη, το νοσοκομείο Αργοστολίου μπορεί να προσφέρει μέχρι και 30 γεύματα ημερησίως, πέραν της κάλυψης των εσωτερικών του αναγκών. (Υπ. Υγείας)

-Αναστέλλεται για τρεις μήνες η υποχρέωση πάσης φύσεως καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη .(Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας)

-Δίνεται παράταση διάρκειας τριών μηνών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και αντίστοιχης διάρκειας παράταση στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών δίνεται από το Υπουργείο Οικονομικών στα φυσικά και νομικά πρόσωπα της Κεφαλονιάς. Η παράταση στις υποχρεώσεις των φορολογουμένων δίνεται με εντολή του Πρωθυπουργού σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. (Υπ. Οικονομικών)

-Λόγω των έκτακτων συνθηκών, καταργείται για περίοδο ενός μηνός, η καταβολή των 5 ευρώ για εξετάσεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων Αργοστολίου και Ληξουρίου. (Υπ. Υγείας)