Έβρος: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που συνελήφθη με ναρκωτικά

0
3
Έβρος Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που συνελήφθη με ναρκωτικά

Σαραντάχρονος αστυνομικός, που υπηρετεί στην ΟρεστιάδαΈβρου, συνελήφθη από συναδέλφους του με την κατηγορία ότι παρέλαβε από άτομο, το οποίο εμπλέκεται σε διακίνησηναρκωτικών, δέμα με εξήντα γραμμάρια κάνναβης.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο φάκελος στάλθηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Ορεστιάδα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και ο 40χρονος συνελήφθη την ώρα, που τον παραλάμβανε. Ο αστυνομικός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ ταυτόχρονα διενεργείται και ένορκη διοικητική εξέταση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν, στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης και έναν 41χρονο με την κατηγορία ότι ήταν ο αποστολέας του φακέλου με τα ναρκωτικά. Στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 470 γραμμάρια κάναβης, καθώς επίσης και 5 γραμμάρια συνθετικής ναρκωτικής ουσίας, που είναι γνωστή στις πιάτσες των τοξικομανών με την ονομασία MDVP. 

Ανήκει στις λεγόμενες συνθετικές καθινόνες (μεφεδρόνη, MDPV, κ.α.), οι οποίες μιμούνται τη δράση της κοκαΐνης και τα συνθετικά κανναβινοειδή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εντάσσεται στις κατηγορίες των νέων ναρκωτικών, τα οποία διακινούνται ακόμη και μέσω του διαδικτύου και προωθούνται κυρίως σε νέους, που τα συνδυάζουν με τη νυχτερινή τους διασκέδαση.

Επιπλέον, ο 41χρονος κατηγορείται ότι κατείχε δύο αεροβόλα όπλα, ένα πιστόλι αερίου, σπρέι πιπεριού και 40 ναρκωτικά δισκία.