Φιλιππίδης από Κωνσταντινούπολη: Πρόθεσή μου θα ήταν να επιστρέψω αύριο στην Αθήνα

0
1
Φιλιππίδης από Κωνσταντινούπολη Πρόθεσή μου θα ήταν να επιστρέψω αύριο στην Αθήνα

Για τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να κρίνει παράνομο το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. 

«Δεν αφέθηκα ελεύθερος, πρέπει να γίνουν κάποιες διατυπώσεις, όμως από ότι έχω πληροφορηθεί έχει εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, το οποίο καθυστερεί την έκδοσή μου στην Αθήνα. Εμένα πρόθεσή μου θα ήταν αύριο να επιστρέψω στην Αθήνα. Καταλαβαίνω ότι θα υπάρξει καινούργιο σήμα της Interpol, το οποίο σημαίνει ξανά από την αρχή, ξανά ένα δικαστήριο διευκρινιστικό μέχρι να έρθουν τα έγγραφα από την Ελλάδα, και αφού έρθουν τα έγγραφα από την Ελλάδα και μεταφραστούν και διαβιβαστούν σε διάφορες υπηρεσίες σε περίπου 20 μέρες, θα γίνει και δεύτερο δικαστήριο που θα αφορά την έκδοσή μου με βάση το δεύτερο ένταλμα» λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φιλιππίδης δηλώνει κατηγορηματικά ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και επιμένει ότι κάποιοι δεν θέλουν να γυρίσει για να μην καταθέσει.

Σε ότι αφορά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο ότι στο υπόμνημά του ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι μέσω αυτού θέλουν να φτάσουν στον Κώστα Καραμανλή, ο ίδιος επισημαίνει:

«Με τιμά το γεγονός ότι είμαι φίλος πολιτικά και προσωπικά με τον Κώστα Καραμανλή αλλά δεν κρύβομαι πίσω από κανένα. Δεν θα κρυφτώ πίσω από τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη, δεν έχει δώσει ποτέ καμία οδηγία που να έχει επηρεάσει τις αποφάσεις μου, επομένως δεν έχω καμία πρόθεση να κρύψω το καταπληκτικό μου έργο πίσω από κανένα»