Σαουδική Αραβία: Φοιτήτρια πέθανε γιατί δεν επιτρεπόταν να την σώσουν άντρες

1
0
Σαουδική Αραβία Φοιτήτρια πέθανε γιατί δεν επιτρεπόταν να την σώσουν άντρες

Μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Σαουδική Αραβία έχασε τη ζωή της λόγω καρδιακής προσβολής μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Στελέχη του πανεπιστημίου της αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε άνδρες τραυματιοφορείς, που έφτασαν στο σημείο με ασθενοφόρο, να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, γράφει σήμερα η εφημερίδα Οκάζ.

Το προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Βασιλιάς Σαούντ στο Ριάντ υποστήριξε ότι οι τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να μπουν στον χώρο διότι η φοιτήτρια δεν ήταν «καλυμμένη» και διότι δεν επιτρέπεται σε άνδρες να εισέρχονται στα κτίρια του ιδρύματος που προορίζεται για τις γυναίκες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η Σαουδική Αραβία ασκεί πολιτική διαχωρισμού των φύλων σε σχεδόν όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, βάσει της ιδιαίτερα αυστηρής ερμηνείας του ισλαμικού νόμου στη χώρα αυτή.

Το 2002, δημοσιεύματα είχαν αναφέρει πως 15 μαθήτριες είχαν πεθάνει σε μια πυρκαγιά στη Μέκκα επειδή η θρησκευτική αστυνομία δεν τους επέτρεψε να εγκαταλείψουν το κτίριο διότι δεν ήταν σωστά ντυμένες. Η καταγγελία αυτή ωστόσο αργότερα είχε διαψευστεί από τις αρχές.

newest oldest most voted
Notify of
......
Guest
......

Τυχεροί οι άνθρωποι που γεννιούνται στην Ευρώπη….