Παραλίγο οι Ολυμπιακοί αγώνες να βαφτούν με αίμα: Αποφεύχθηκε τρομοκρατικό χτύπημα στο Σότσι

0
3
Παραλίγο οι Ολυμπιακοί αγώνες να βαφτούν με αίμα Αποφεύχθηκε τρομοκρατικό χτύπημα στο Σότσι

​Γιάφκα ανταρτών εξαρθρώθηκε από τις Ρωσικές αρχές στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, κοντά στο Σότσι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε ισλαμιστές-τρομοκράτες σε ανταλλαγή πυρών.

Οι τρομοκράτες ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση στο στάδιο των Αγώνων, το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς θεωρείται ότι είναι και ο Alexei Pashentsev, αρχιτρομοκράτης –κατά τους Ρώσους- από αντάρτικη ομάδα με σύνδεσμο σε εκείνους που ανατίναξαν τον σταθμό του τρένου στο Βόλγκογκραντ.

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε εκκλησία στη Ρωσία

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε έναν καθεδρικό ναό στο ρωσικό νησί της Σαχαλίνης, στην Άπω Ανατολή, σκοτώνοντας μία μοναχή και έναν πιστό και τραυματίζοντας άλλους έξι ανθρώπους, σύμφωνα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA.

Το πρακτορείο Ιντερφάξ από την πλευρά του ανέφερε ότι ο δράστης συνελήφθη και ότι εργαζόταν σε μια ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Η νήσος Σαχαλίνη πάντως βρίσκεται πολύ μακριά από το Σότσι, που φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε συναγερμό για τρομοκρατικές απειλές οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν σήμερα Κυριακή  και οι αντιτρομοκρατικές μονάδες της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) ύστερα από μία ραγδαία αύξηση απροσδιόριστων απειλών εναντίον ευαίσθητων στόχων, περιλαμβανομένων σταθμών παραγωγής ατομικής ενέργειας, αεροδρομίων και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Έως τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η ασυνήθιστη ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της SBU, συνδέεται με τις ταραχές που σημειώνονται στην Ουκρανία εν μέσω των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Επίσης, δεν είναι σαφές αν συνδέεται με την απόπειρα επίδοξου ουκρανού αεροπειρατή να ανακατευθύνει αεροσκάφος τουρκικής εταιρείας στο Σότσι, ανήμερα της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ίδια η SBU χαρακτήρισε την κίνησή της «πρωτίστως προληπτική», προσθέτοντας πως«μοναδικός στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας τάξης και η παρεμπόδιση εγκληματικών δραστηριοτήτων που έχουν τρομοκρατικό στόχο».