Εντοπίστηκε γιάφκα στου Γκύζη-Συνέλαβαν 4 Τούρκους τρομοκράτες

0
1
Εντοπίστηκε γιάφκα στου ΓκύζηΣυνέλαβαν 4 Τούρκους τρομοκράτες

Στα χέρια της αστυνομίας είναι τέσσερις Τούρκοι πολίτες , κουρδικής καταγωγής οι οποίοι κατηγορούνται με διεθνή εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή και για δραστηριότητα σε τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην  DHKP-C.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε ένα σπίτι στην Κυψέλη κοντά στα σύνορα με το Γκύζη και αφού συνέλαβαν τους τέσσερις άνδρες, εντόπισαν βαριά όπλα καθώς και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Αναλυτικά βρέθηκαν τα εξής: Ένα καλάσνικοφ, 3 γεμιστήρες, 1 πιστόλι 7.65, 1 πιστόλι browing 7.65, 1 πιστόλι CZ,  ένας σιγαστήρας, ένα υποπολυβόλο scorpion 9ΜΜ PARA, πλήθος σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, ζελατοδυναμιτιδα 5 περίπου κιλών σε μασούρια, 2 χειροβομβίδες, , 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,  χάρτες της Αλεξανδρούπολης, της Αθήνας και της Τουρκίας, μπερεδάκια με έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης. 

Οι αρχές εκτιμούν πως το εν λόγω διαμέρισμα είναι γιάφκα ενώ θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους τον υπηρεσιακό βραχίονα της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες, σε βάρος ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για δολοφονία στην Τουρκία.

Οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ποια είναι η τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.

Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί την DHKP-C μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έχει επιτεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στα γραφεία του Ερντογάν στην Άγκυρα.

Εν τω μεταξύ, το πρωί συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης 44χρονη τουρκάλα, η οποία είχε καταδικαστεί στην Τουρκία ερήμην για τρομοκρατική δράση και εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης.

Η 44χρονη ζει τα τελευταία 14 χρόνια στην Ελλάδα και φέρεται παντρεμένη με συμπατριώτη της, πολιτικό πρόσφυγα.