Πώς θα δοθούν τα χρήματα από τον έρανο στη Μυρτώ

0
1
Πώς θα δοθούν τα χρήματα από τον έρανο στη Μυρτώ

Τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από την ερανική προσπάθεια και τη χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για τη θεραπεία της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη «θα συμψηφιστούν» με τα ποσά τα οποία «οφείλει ακόμα» η Ελλάδα για την επτάμηνη νοσηλεία της στη Βοστόνη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας” ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με την ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα, σε ερώτηση «πού βρίσκεται το θέμα των νοσηλίων της Μυρτούς καθότι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα χρέος στο θεραπευτήριο Σπόλτιγκ, πόσο χρωστά ακόμα η Ελλάδα;», ο υπουργός ανέφερε ότι:

«Αυτή τη στιγμή, δεν έχουν βγει ακόμα όλα τα τιμολόγια κι αυτό περιμένουμε και εμείς για να σας πω το ακριβές ποσό», προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση όμως, αφού η Ομογένεια εδώ έχει 130 χιλιάδες δολάρια για να διαθέσει αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό, θα τα συμψηφίσουμε κι αυτά».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανταπόκριση-συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα, ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη σύντομη παραμονή του στη Βοστόνη με αφορμή την ομιλία του στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, συναντήθηκε με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και «συζήτησαν διεξοδικά» το θέμα της άτυχης κοπέλας.

Όταν ρωτήθηκε «τι διημείφθη στη συνάντησή σας με την Ομοσπονδία Σωματείων;», ο υπουργός Υγείας απάντησε:

«Είχα πλήρη ενημέρωση από πλευράς της Ομοσπονδίας για όλη τη γνωστή υπόθεση για την Μυρτώ. Μου παρέθεσαν όλα τα σχετικά στοιχεία -statements- από την Τράπεζα για να μου αποδείξουν ότι τα λεφτά είναι στο σχετικό λογαριασμό στην Τράπεζα, είναι περίπου 130 χιλιάδες δολάρια. Μου δήλωσαν την πρόθεσή τους να καλύψουν έως το ποσό αυτό τα έξοδα που είχε η Μυρτώ για ιατρικούς λόγους στη Βοστόνη», σημειώνοντας ότι λόγω «πιεσμένου προγράμματος» δεν πρόλαβε να επισκεφθεί το Σπόλτιγκ.