Αρχική Χωρίς κατηγορία Νέοι θάνατοι από τη γρίπη: Γέμισαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Νέοι θάνατοι από τη γρίπη: Γέμισαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

0
4
Νέοι θάνατοι από τη γρίπη Γέμισαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας αφού πάνω από την χώρα έχει ενσκήψει κύμα γρίπης. Την ίδια στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων αλλά και των ασθενών όπου νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικές θεραπείας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ τα θύματα αγγίζουν τους 43 ενώ 61 νοσηλεύονται  σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 156 άτομα.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η «δραστηριότητα» της γρίπης στην Ελλάδα έχει εισέλθει σε φάση υψηλών επιπέδων και οι υπηρεσίες του Κέντρου βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Για το λόγο αυτό οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στο γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία. 
 
Στο σημείο αυτό συμβουλέυουν όλους όσους ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα. Παράλληλα συστήνουν να λαμβάνουν  αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.
 
Τα κρούσματα είναι δεκάδες σε όλη τη χώρα παρότι ο καιρός είναι βελτιωμένος.
Και το ζήτημα είναι πως οι φόβοι των ειδικών εστιάζονται στο γεγονός αν είναι διαθέσιμα τόσο τα απαραίτητα αντιικά φάρμακα  όσο και οι ΜΕΘ ώστε να καλυφθεί ο πληθυσμός.