Μαριάντα Πιερίδη: «Οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι»

1
2
Μαριάντα Πιερίδη Οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι

Λίγες μέρες πριν κρατήσει το πρώτο της παιδάκι στην αγκαλιά της η Μαριάντα Πιερίδη παραχωρεί συνέντευξη στο Down Town Κύπρου και μιλάει για την ανυπομονησία της, τα συναισθήματα της για το γεγονός ότι σταμάτησε απότομα τη δουλειά της και αποκαλύπτει ποιο θα είναι το όνομα του μωρού!

Πώς αισθάνεσαι με όλο αυτό που ζεις;

Κοίτα, παρόλο που οι ορμόνες μου έχουν τρελαθεί κι ανεβοκατεβαίνουν -όπως, άλλωστε, συμβαίνει σε κάθε έγκυο- θα έλεγα ότι είμαι καλά. Προσπαθώ να κρατάω τις ισορροπίες και φυσικά, την ψυχολογία μου ψηλά, γιατί, όπως αισθάνεται η μανούλα, λένε πως το ίδιο νιώθει και το έμβρυο. Όμως η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος όπου έχεις συχνές μεταπτώσεις: πότε είσαι στα πάνω σου, πότε όχι, υπάρχουν μέρες που ξυπνάς και είσαι τέλεια και άλλες που είσαι λιγότερο καλά. Εντάξει, όπου να “ναι γεννάω…

Σε πόσες μέρες;

Αρχές Μαρτίου, θα φέρω στον κόσμο τον γιο μου. Το θαύμα της ζωής μου!

Ο τοκετός είναι μία επώδυνη διαδικασία. Σε τρομάζει;

Όχι, όχι, καθόλου. Όντως, δεν είναι κάτι εύκολο για καμία γυναίκα, αλλά δεν με φοβίζει. Και μόνο που ξέρω ότι θα αντικρίσω πρώτη φορά το παιδί μου, δεν με πτοεί τίποτα (χαμογελάει). Ο τοκετός θα γίνει προγραμματισμένα, με καισαρική τομή, οπότε έχω λιγότερο άγχος και αγωνία. Ευτυχώς, έχω καλό γιατρό, οπότε αισθάνομαι ασφαλής.

Πόσα κιλά πήρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου;

Πήρα γύρω στα δεκαπέντε με δεκαέξι κιλά. Εντάξει, δεν ξέφυγα, πρόσεχα. Δεν έτρωγα τα πάντα. Έπαιρνα καθημερινά, όλες τις θερμίδες που χρειάζονται για μένα και το μωράκι, αλλά ποτέ δεν έκανα υπερβολές και ανέκαθεν απέφευγα τα φαγητά «σαβούρες». Δεν θυμάμαι, δηλαδή, να έφαγα junk foods κλπ. Πρόσεχα. Προτού ακόμη μείνω έγκυος πρόσεχα τη διατροφή μου, οπότε δεν παρεκτράπηκα ούτε κατά τη διάρκειά της. Η μόνη μου, ας την πω έτσι, τρέλα, ήταν μία συγκεκριμένη σοκολάτα χωρίς γλουτένη, καθώς και κάποια άλλα σπιτικά γλυκά. Όμως, γενικά, απέφευγα τη ζάχαρη – ακόμη και τον καφέ μου, για παράδειγμα, τον πίνω σκέτο. Αλλά και ο οργανισμός μου έμεινε συνεπής, δεν «τρελάθηκα» επειδή έμεινα έγκυος.

newest oldest most voted
Notify of
ομορφη
Guest
ομορφη

και γλυκια κοπελα.Με το καλο να γεννησει.