Η ομολογία του 18χρονου Έλληνα δράστη που σοκάρει: Έτσι σκοτώσαμε τον αρχιμανδρίτη

0
3
Η ομολογία του 18χρονου Έλληνα δράστη που σοκάρει Έτσι σκοτώσαμε τον αρχιμανδρίτη

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη αποτρόπαια δολοφονία του 52χρονου αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου που διέπραξαν τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργός του, δίνει στην κατάθεσή του ο 18χρονος Έλληνας δράστης.

Τόσο ο 18χρονος Έλληνας Ν.Π. όσο και ο 24χρονος Γεωργιανός Ν.Β. ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, παρουσιάζοντας διαφορετικές εκδοχές.

Διαβάστε αναλυτικά τι κατέθεσαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso:

«Θέλαμε χρήματα για να πάμε στην Καλαμάτα προκειμένου να παρακολουθήσουμε αγώνες καρτ. Τότε ο Ν. Β. (Γεωργιανός) μου είπε να πάμε στο σπίτι του ιερέα για να μας δώσει… Μόλις φθάσαμε στο σπίτι ο ιερέας μας άνοιξε την πόρτα και μπήκαμε μέσα. Εγώ έμεινα στο χολ και ο Ν.Β. μαζί με τον παπά πήγαν στην κρεβατοκάμαρα. Δέκα λεπτά μετά είδα τον παπά να στέκεται γυμνός στην πόρτα του δωματίου και τον Ν.Β. να τον χτυπά στο κεφάλι με σιδερογροθιά. Έπεσε κάτω και τότε του έδεσε στο λαιμό ένα πουκάμισο και τον έπνιξε! Μετά μου φώναξε να τον βοηθήσω να μεταφέρουμε τον παπά στην κουζίνα. Έτσι και έγινε. Τον πιάσαμε μαζί και τον μεταφέραμε στην κουζίνα. Εκεί τον σκεπάσαμε με το χαλί και βάλαμε στο κεφάλι του μια φανέλα. Έπειτα ο Ν.Β. μου είπε να ψάξουμε το σπίτι για να βρούμε χρήματα. Εγώ έψαξα το δωμάτιο όπου έμενε η μητέρα του, αλλά δεν βρήκα τίποτα. Βρήκα μόνο το κινητό του, το οποίο πήρα. Μετά φύγαμε και πέταξα το κινητό σε έναν κάδο σκουπιδιών».

Η διαφορετική εκδοχή που δίνει ο 24χρονος Γεωργιανός, ο οποίος ρίχνει τα βάρη στον Έλληνα συνεργό του:

«Ό,τι κάναμε, το κάναμε από κοινού με τον Ν. Π. Ήταν κοινή απόφαση. Πήγαμε στο σπίτι του ιερέα και μπήκαμε στο δωμάτιο. Όταν αρνήθηκε να μας δώσει τα χρήματα που είχαμε συμφωνήσει, ο μικρός άρχισε να τον χτυπά με τη σιδερογροθιά. Έπεσε κάτω και έπειτα εγώ τον βοήθησα να τον πνίξει. Εγώ κρατούσα το κεφάλι του πάπα και ο Ν. Π. τον έπνιξε με το πουκάμισο».

Πηγή: Espresso