Ζητούν από τους άστεγους βεβαίωση …μόνιμης κατοικίας!

0
3
Ζητούν από τους άστεγους βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

Το είδαμε κι αυτό! Ο Δήμος Αθηναίων ζητεί από τους άστεγους βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν αυτοί στο νέο πρόγραμμα του Δήμου που παρέχει στέγαση, σίτιση κ.α

Ειδικότερα, πρόκειται για το νέο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας», δηλαδή ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για να προφέρει υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης σε κατοίκους της Αθήνας που στερούνται των απαραίτητων πόρων ή μέσων για την ικανοποίηση των ανωτέρω αναγκών. Στόχος του προγράμματος είναι η φιλοξενία σε κατάλληλα διαμερίσματα οικογενειών με παιδιά, ηλικιωμένων, εγκύων και γενικότερα ατόμων που είναι άστεγα ή κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άστεγα. 

Ωστόσο, για να μπορούν να συμμετέχουν αυτοί οι πολίτες στο εν λόγω πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων πρέπει μαζί με όλα τα άλλα δικαιολογητικά απαιτούνται να προσκομίσουν και βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ! 

Σημειώνεται επίσης ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τόσα πολλά που οι άστεγοι πολίτες αδυνατούν να μαζέψουν… Ακόμη, καλούνται να κάνουν μία σειρά εξετάσεων υγείας που όμως οι ίδιοι αδυνατούν να πληρώσουν για τόσες εξετάσεις.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας», όπως αυτά αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, είναι τα εξής:

– Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
– Κάρτα Ανεργίας (εφόσον υπάρχει)
– Απόφαση χορήγησης όποιου επιδόματος τυχόν λαμβάνει
– Αποδείξεις οφειλών που πιστοποιούν την αδυναμία στέγασης
– Εκκαθαριστικό Σημείωμα τρέχοντος έτους
– Ε9 εφόσον υπάρχει ή Υπευθ. Δήλωση Ν. 1599 ότι δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή του
– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 
– Αντίγραφο ασφαλιστικού βιβλιαρίου σε ισχύ 
– Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ 

Οι εξετάσεις υγείας

Για να μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα πρέπει να μεταβεί σε Δημόσιο Νοσοκομείο και να κάνει τις εξής εξετάσεις:

-Γενικές εξετάσεις αίματος
– Εξετάσεις αίματος για ΑΙDS, ηπατίτιδα και σύφιλη
– Ακτινογραφία θώρακος
– Ψυχιατρική εξέταση από τα Δημοτικά Ιατρεία ή από Δημόσιο Νοσοκομείο
– Δερματολογική εξέταση

Αν πρόκειται για οικογένεια, οι εξετάσεις είναι απαραίτητες από όλα τα μέλη της. 

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έληξε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, όσον αφορά στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας 36, ενώ θα συνεχιστεί με υποβολή νέων αιτήσεων για άλλη Κοινωνική Κατοικία.