Με ομπρέλα αντί για χαρταετό τα Κούλουμα

0
2
Με ομπρέλα αντί για χαρταετό τα Κούλουμα

Μούσκεμα θα μας τα κάνει σήμερα ο καιρός, με το πέταγμα του χαρταετού να είναι «χλωμό» στις περισσότερες περιοχές της χώρας: σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, βροχές, καταιγίδες και χιόνια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας!

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει, με τους 15 βαθμούς να είναι το υψηλότερό της.

Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, εκτός από τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, ωστόσο, μην αφήσετε στο σπίτι την ομπρέλα: από το απόγευμα της Τρίτης, ο Μάρτης μας  επιφυλάσσει… πολλή βροχή ακόμα!

Αναλυτικά, ο καιρός ανά περιοχή:

Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία μέχρι το μεσημέρι ενδεχομένως να είναι ισχυρά, θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι 4 – 6 μποφόρ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 – 4 μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι, βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία από έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου (πάνω από 800 μέτρα). Τα φαινόμενα τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα σταδιακά θα ασθενήσουν και από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια. Άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί και στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία ενδεχομένως να είναι κατά τόπους ισχυρά, θα εξασθενήσουν Από το απόγευμα και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί οι οποίοι στα νότια θα φθάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά που γρήγορα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, τα οποία ενδεχομένως να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 με 8 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά και Από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ που από το βράδυ θα γίνουν νότιοι, νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.