Βρέθηκε μωρό σε σπίτι Ρομά που δεν ήταν δικό τους

0
0
Βρέθηκε μωρό σε σπίτι Ρομά που δεν ήταν δικό τους

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και για δεύτερη φορά έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια ακόμα υπόθεση ανάλογη μ’ αυτή την μικρής Μαρίας που την μεγάλωναν Ρομά, οι οποίοι δεν ήταν οι πραγματικοί της γονείς.

Η αστυνομία συνέλαβε μια 58χρονη κι έναν 59χρονο Ρομά, στην Κατερίνη, αφού βρήκε στο σπίτι τους ένα κοριτσάκι που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν δικό τους παιδί.

Το ζευγάρι υποστήριξε στην αστυνομία ότι το μωράκι, που η ηλικία του δεν είναι γνωστή, του το έδωσε μια 41χρονη γυναίκα από τα Φάρσαλα στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 οι δύο Ρομά είχαν καταφέρει να εκδοθεί από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παιδιού, όμως η γυναίκα δεν κατάφερε να δηλώσει το μωρό στην οικογενειακή της μερίδα στον Δήμο Κατερίνης.

Όσον αφορά στην 41χρονη που σύμφωνα με τους Ρομά, τους παρέδωσε το κοριτσάκι, βρίσκεται στη φυλακή για παρόμοια υπόθεση. Μάλιστα μετά από εξέταση DNA, το κοριτσάκι δεν είναι ούτε δικό της παιδί.

Το μωρό, το οποίο χαίρει άκρας υγείας, παραδόθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και διατάραξη οικογενειακής τάξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις.