Συγκλονίζει το μήνυμα της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην μητέρα του Τούρκου Μπερκίν

0
2
Συγκλονίζει το μήνυμα της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην μητέρα του Τούρκου Μπερκίν

Συγκλονίζει το μήνυμα της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην οικογένεια του 15χρονου Μπερκίν Ερβάν ο οποίος πέθανε ύστερα από κώμα 268 ημερών μετά τον βαρύ τραυματισμό του από δακρυγόνο, κατά τα επεισόδια στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.

Ο 15χρονος είχε τραυματισθεί την ώρα που είχε βγεί για να πάρει ψωμί…
«Μοιραζόμαστε τον πόνο της οικογένειας Μπερκίν. Ένας νέος με παιδικό χαμόγελο, ένας άνθρωπος έχασε αφνίδια την ζωή του χωρίς λόγο και άδικα. Περιμένουμε να τιμωρηθούν υποδειγματικά οι υπαίτιοι για να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη.
Στην Τουρκία, το κράτος έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια Μπερκίν.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή που μας είχε στείλει μετά τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχε πει ότι ο θάνατός του είναι πλήγμα για το κράτος δικαίου», τονίζει η οικογένεια Γρηγορόπουλου σύμφωνα με το CNNTurk.

Δυο εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στον δρόμο την Τετάρτη σε όλη την Τουρκία στη μνήμη του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος ήταν θύμα της αστυνομικής καταστολής στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού, γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.
Ο θάνατος του εφήβου ύστερα από κώμα 268 ημερών μετά τον βαρύ τραυματισμό του από δακρυγόνο, σύμφωνα με την οικογένειά του, προκάλεσε συγκεντρώσεις υποστήριξης σε 53 πόλεις, ανάμεσά τους η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα, η Σμύρνη, καθώς και την επέμβαση της αστυνομίας και βίαιες συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 70 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 19 αστυνομικοί, γράφει η Hürriyet Daily News.