Αυλίδα: Έκρυβε σπίτι του όπλα και κλεμμένα

0
3
Αυλίδα Έκρυβε σπίτι του όπλα και κλεμμένα

Ένας 37χρονος συνελήφθη στην Αυλίδα  για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή

Οπως γράφει το eviazoom, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το σπίτι του 37χρονου Γεωργιανού, και όταν εκείνος βγήκε το μεσημέρι της Παρασκευής, τον ακινητοποίησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κλεμμένο κυνηγετικό όπλο, ένας σουγιάς, μία μεταλλική ταχυγεμιστήρα περιστρόφου, ένας μάλλινος σκούφος τύπου full face, ένας μπαλτάς, εργαλεία, πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών κ.α.

Αναλυτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, με κομμένη την κάνη του, επιμελώς κρυμμένο στο εσωτερικό της καπνοδόχου
· ένας σουγιάς, με μήκος λάμας 8 εκατοστών,
· μία μεταλλική ταχυγεμιστήρα περιστρόφου,
· ένας μάλλινος σκούφος, τύπου Full Face και δύο ζευγάρια γάντια,
· ένας μπαλτάς, με μήκος λάμας 23 εκατοστών,
· μία σιδερένια «σκύλα», μήκους 86 εκατοστών, κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαρρηκτικό εργαλείο,

· τρία αλυσοπρίονα και δύο ηλεκτρικοί τροχοί,
· δύο ηλεκτρικά δραπανοκατσάβιδα και τρία κινητά τηλέφωνα,
· πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και
· ένα ζευγάρι κυάλια και ένα ανδρικό ρολόι.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι το κατασχεμένο κυνηγετικό όπλο είχε κλαπεί από το σπίτι 60χρονου, το οποίο ο 37χρονος είχε διαρρήξει τον Οκτώβριο του 2010.

 Ο δράστης είχε κλέψει από το ίδιο σπίτι άλλο ένα κυνηγετικό όπλο, το χρηματικό ποσό των 1.500 περίπου ευρώ και διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προκειμένου να διευκρινιστεί σε ποιες ακόμη αξιόποινες πράξεις εμπλέκεται ο 37χρονος, ενώ διερευνάται η προέλευση και η κατοχή των υπολοίπων κατασχεθέντων αντικειμένων, προκειμένου αυτά να αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.