Το σκάφος της τραγωδίας με τους μετανάστες στη Λέσβο: 8 κατάφεραν να μαζέψουν ζωντανούς οι λιμενικοί

0
3
Το σκάφος της τραγωδίας με τους μετανάστες στη Λέσβο 8 κατάφεραν να μαζέψουν ζωντανούς οι λιμενικοί

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το λιμενικό ενημερώθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Άγκυρας, για την ύπαρξη ναυαγών στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοανατολικά από το Ακρωτήρι «ΚΟΡΑΚΑΣ» Μυτιλήνης (Συκαμιά), καθώς και για την περισυλλογή δύο ναυαγών από πλοίο τουρκικής σημαίας, το οποίο έπλεε στην περιοχή.

Κατά δήλωση των 2 διασωθέντων, επέβαιναν μαζί με άλλα 15 άτομα, σε μικρή λέμβο η οποία παρουσίασε εισροή υδάτων. Οι εν λόγω ναυαγοί μετανάστες παρελήφθησαν από πλωτό περιπολικό του λιμενικού το οποίο, στο μεταξύ, είχε πάει ει στην περιοχή του συμβάντος.

ΦΩΤΟ από το Λιμενικό Σώμα
ΦΩΤΟ από το Λιμενικό Σώμα

 

ΦΩΤΟ από το Λιμενικό Σώμα
ΦΩΤΟ από το Λιμενικό Σώμα

Αμέσως, ξεκίνησε άμεσα επιχείρηση εντοπισμού των λοιπών αγνοούμενων. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ελικόπτερο SuperPumaτης Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο του Λιμενικού, πέντε περιπολικά σκάφη ενώ δεσμεύτηκαν για παροχή συνδρομής, ένα Δ/Ξ πλοίο και το πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», τα οποία παρέπλεαν την περιοχή.

Επτά άνθρωποι «έσβησαν» στην παγωμένη θάλασσα

Συνολικά διασώθηκαν 8 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για την παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής περίθαλψης,
ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από άλλο σκάφος του λιμενικού, δύο σοροί, (ενός άντρα και ενός κοριτσιού).

ΦΩΤΟ από το Λιμενικό Σώμα
ΦΩΤΟ από το Λιμενικό Σώμα

Για να μη βυθιστεί εντελώνς η λέμβος, αυτή προσδέθηκε ασφαλώς, με τη συνδρομή ιδιωτών αυτοδυτών πάνω σε σκάφος -όπως βλέπετε στην κεντρική φωτό.
Από έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκαν μέσα σε αυτή ακόμα 5 σοροί, (τρεις γυναίκες, ένας άνδρας και ένα αγόρι).
Οι συνολικά επτά 7 σοροί, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στις έρευνες που γίνονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου «ΚΟΡΑΚΑΣ» για τον εντοπισμό αγνοουμένων, συμμετέχουν ελικόπτερο Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παραπλέοντα πλοία παραμένουν ενήμερα για παροχή συνδρομής.